Надрукувати
Перегляди: 1335

Сьогодні перевізників зібрали на нараду, участь в якій взяли заступник міського голови Олександр ЖУРБА, керівництво відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, Управління Укртрансбезпеки у Сумській області та поліцій.

Заступник начальника Управління Укртрансбезпеки у Сумській області Олександр ТАНЧЕНКО повідомив, що 21 травня у Сумах розпочався тиждень безпеки дорожнього руху. Триватиме він до 27 травня.

З огляду на це Олександр Танченко звернувся до перевізників з тим, аби вони вкотре провели інструктаж серед водіїв щодо необхідності неухильного дотримання останніми всіх правил дорожнього руху.

Особливу увагу заступник начальника Управління Укртрансбезпеки у Сумській області акцентував на тому, що під час літніх канікул, коли кількість дітей на вулицях міста значно зростає, а відтак водії повинні бути вдвічі уважнішими.

Окремо Олександр Танченко зупинися на вимогах щодо перевезення організованих груп дітей, кількість яких з настанням канікул теж зросте.

«Такі перевезення мають здійснюватися відповідно до чинних нормативних актів, які регулюють цей процес від початку до кінця. Ваша ж задача проконтролювати його зі свого боку належними чином, аби потім ми не мали трагічних наслідків», – наголосив Олександр Танченко, звертаючись до перевізників.

Потому перейшли до підбиття підсумків роботи тимчасової транспортної комісії, яка нещодавно завершила повторну перевірку приватних автобусів на 31 міському маршруті.

За словами начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, члени комісії виявили, що дехто з перевізників не надто дослухався до вимог, які їм були висунуті під час першого інспектування транспортних засобів. Серед найбільш поширених порушень такі: пошкодження стелі, обшивки сидінь, підлоги, панелей та неповна інформація в салонах автобусів.

«По деяких маршрутах ті недоліки, які ми виявили під час першої перевірки, і досі не ліквідували. Всі ці порушення ми зафіксували та внесли до звіту, який надамо на розгляд міському голові», – сказав Сергій Яковенко.

А заступник міського голови Олександр Журба наголосив: «Ці порушення мають місце і їх ніхто не усуває. Тому відповідна реакція міського голови буде, і до тих перевізників, які нехтують зауваженнями комісії, будуть вжиті відповідні заходи».