001.jpg

Виконавчий комітет затвердив проектний план І черги забудови території мікрорайону між вул. Харківською, пр-м М. Лушпи і вул. Івана Сірка.

Таке рішення члени виконавчого комітету ухвалили сьогодні під час чергового засідання.

За словами начальника управління архітектури та містобудування Андрія КРИВЦОВА, відповідно до рішення міської ради «Про розроблення проекту детального плану території між вул. Харківською, пр-м М. Лушпи і вул. Івана Сірка» був розроблений проект детального плану даної території, який пройшов всі необхідні процедури: громадські слухання, містобудівну раду.

Окрім того, на розгляд містобудівної ради від іншого розробника надійшла ще одна пропозиція щодо детального плану території.

«З огляду на те, що виникли спірні питання між двома розробниками, ми направили листа до ПАТ «Сумбуд» з тим, аби там внесли зміни до завдання на проектування, а саме розділили на декілька черг затвердження даного рішення, адже потрібно було вирішити, як бути з будівництвом школи та дитячого садочка у даному мікрорайоні», – сказав Андрій Кривцов.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО підкреслив, що дане питання потребувало додаткового опрацювання. «Допоки ми не отримали відповіді від управління архітектури та містобудування щодо того, як саме ця проблема буде вирішена, на розгляд виконавчого комітету ми це питання не виносили», – зауважив міський голова.

За його словами, даний структурний підрозділ повідомив, що ПАТ «Сумбуд» надало гарантійного листа, в якому йдеться про те, що забудовник гарантує за свої кошти виконати робочий проект прибудови до дитячого садочка № 19 з добудовою корпусу на 100 місць. Разом із тим до затвердження II черги забудови району «Еспланада» ПАТ «Сумбуд» гарантує вирішити всі питання по розміщенню та наповнюваності шкіл і дитячих садочків згідно з вимогами управління освіти і науки.

З огляду на це члени виконавчого комітету затвердили проектний план забудови території мікрорайону між вул. Харківською, пр-м М. Лушпи і вул. Івана Сірка (I черга), з урахуванням прибудови до дитячого садочку № 19, розрахованої на 100 місць та фінансуванням вказаного робочого проекту за рахунок ПАТ «Сумбуд», а також зобов’язали управління архітектури та містобудування за фінансового сприяння ПАТ «Сумбуд» до 15 вересня поточного року забезпечити підготовку проектного плану II черги забудови з урахуванням будівництва школи і дитячого садочка.