003.jpg

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті у травні.

Упродовж травня лабораторія обласного центру з гідрометеорології здійснювала відбір проб атмосферного повітря на трьох стаціонарних постах, які розташовані за адресами: вул. Сумсько-Київських дивізій, 26 (ПСЗ № 3), вул. Харківська, 125 (ПСЗ № 4), вул. Металургів, 2 (ПСЗ № 5).

Усього відібрали та проаналізували 1171 пробу.

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі в 1,8 раза, пилу – в 1,5 раза, формальдегіду – в 1,3 раза. Інші інгредієнти, що визначались, нижче або на рівні санітарних норм. Перевищення максимально разової гранично допустимої концентрації зафіксовані 8 травня о 7:00 ранку по пилу в 1,4 раза на посту спостереження № 5 (вул. Металургів, 2) та оксиду вуглецю в 1,2 раза на посту спостереження № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій, 26) при північно-східному напрямку вітру зі швидкістю 4 м/с.

У порівнянні з квітнем збільшилась середньомісячна концентрація діоксиду азоту, діоксиду сірки, формальдегіду, рівень забруднення оксидом вуглецю зменшився, а пилом, оксидом азоту та аміаком залишився майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в травні не спостерігалось.

Радіаційний фон складав 11-13 мкР/год та не перевищував допустимих значень.