005.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на необхідності в найкоротші терміни знайти дієві важелі впливу на тих, хто здійснює стихійну торгівлю в центрі міста.

При цьому Олександр Лисенко вкотре звернув увагу на вул. Набережна р. Стрілка, наголосивши, що тут стихійна торгівля заполонила майже всю вулицю.

На це заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА доповіла, що кожного тижня здійснюються рейди, аби ліквідувати стихійну торгівлю по вул. Набережна р. Стрілка, і складаються адмінпротоколи на тих, хто не має дозвільних документів на торгівлю. Що ж до вилучення продукції, то тут міська влада діє лише в межах своїх повноважень.

Проте міський голова зауважив: «По вул. Набережна р. Стрілка вже зовсім неможливо пройти. До того ж неприпустимо, коли продуктами харчування торгують прямо на тротуарах. При цьому відсутні будь-які документи, які підтверджували б якість цих продуктів. Тому чекаю від вас пропозицій щодо того, як ми можемо реально впливати на тих, хто не лише завдає незручностей сумчанам, але й наражає їх на небезпеку», – таке доручення очільник Сум дав Ользі Волошиній, начальнику відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олегу ДУБИЦЬКОМУ та начальнику управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслану ГОЛОПЬОРОВУ.

«Якщо потрібна підтримка депутатського корпусу для вирішення цієї проблеми, то готуйте відповідний проект рішення. Будемо виносити на розгляд депутатів», – додав Олександр Лисенко.