001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО підписав розпорядження з підготовки проекту міського бюджету на 2019 рік та прогнозу міського бюджету на 2020 – 2021 роки.

З метою своєчасного та якісного складання документів та виконання Бюджетного кодексу України, враховуючи відповідні законодавчі акти та нормативні документи, утворили робочу групу з питання підготовки проекту міського бюджету на 2019 рік та прогнозу міського бюджету на 2020 – 2021 роки.

До її складу увійшли заступники міського голови, секретар міської ради, керівники структурних підрозділів міської ради та голови постійних депутатських комісії міської ради.

У розпорядженні визначені основні заходи з підготовки проекту міського бюджету на 2018 рік та проекту прогнозу міського бюджету на 2019 – 2020 роки.

Забезпечити організацію роботи та дотримання порядку щодо формування проекту міського бюджету на 2019 рік та прогнозу міського бюджету на 2020 – 2021 роки на підставі діючих положень бюджетно-податкового законодавства, з урахуванням засад та принципів формування бюджету, які закладені в проекті Основних напрямів бюджетної політики на 2019 – 2021 роки, Бюджетного регламенту міської ради та інших нормативно-правових актів, які стосуються складання проекту міського бюджету має департамент фінансів, економіки та інвестицій.

Крім того, даний департамент повинен провести аналіз попередніх розрахункових показників за кожним кодом бюджетної класифікації доходів та кодами економічної та програмної класифікації видатків та кредитування та підготувати проект переліку природоохоронних заходів. Також цей структурний підрозділ має провести аналіз бюджетних запитів, поданих головними розпорядниками бюджетних коштів до проекту міського бюджету на 2019 рік, дотримуючись принципів на яких ґрунтується бюджетна система – обґрунтованості, збалансованості, ефективності, результативності та цільового призначення та підготувати пропозиції щодо їх включення до проекту міського бюджету.

Структурним підрозділам – головним розпорядникам бюджетних коштів доручено подати до департаменту фінансів, економіки та інвестицій бюджетні запити за доведеними формами, до яких додати розрахунки, аргументовані пояснення та аналіз обсягів видатків з обґрунтуванням необхідності додаткової потреби у них.