0012.jpg

Виконавчий комітет на позачерговому засіданні ухвалив рішення про невідкладні заходи щодо проходження опалювального сезону в Сумах в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

Це зумовлено тим, що попри багаточисельні перемовини міського голови Олександра ЛИСЕНКА з керівництвом ПАТ «Сумське НВО», народними депутатами України, представником ТОВ «ГК «Інвестсервіс», станом на 22 жовтня ситуація щодо початку погашення боргових зобов’язань постачальником за комерційний газ залишається неврегульованою, а отже призводить до зриву початку опалювального сезону для населення, якому надає послугу Дирекція «Котельня Північного промвузла».

Згідно з рішенням виконавчого комітету, тимчасово, з 25 жовтня і до вирішення питання постачання газу, послугу з теплопостачання житловому сектору, який обслуговує Дирекція «Котельня Північного промвузла», надаватиме ТОВ «Сумитеплоенерго».

У зв’язку з цим виконком доручив ПАТ «Сумське НВО» спільно з ТОВ «Сумитеплоенерго» до 25 жовтня забезпечити технічні можливості подачі теплоносія до житлового сектору на території, яку обслуговує КППВ; міському розрахунковому центру оплату за теплопостачання за період – тимчасово, з 25 жовтня до вирішення питання, здійснювати на розрахунковий рахунок ТОВ «Сумитеплоенерго»; начальнику правового управління Олегу ЧАЙЧЕНКУ до 23 жовтня опрацювати питання договорів за участі Сумської міської ради щодо можливих взаєморозрахунків між ПАТ «Сумське НВО» та ТОВ «ГК «Інвестсервіс», пов’язаних із наданням послуг опалення мешканцям Сум на території обслуговування КППВ.

Крім того, аби ТОВ «Сумитеплоенерго» не потрапило під штрафні санкції НКРЕКП, заступнику міського голови Олександру ЖУРБІ спільно з ТОВ «Сумитеплоенерго» до 25 жовтня доручено вирішити організаційні питання з НКРЕКП стосовно можливостей надання підприємством тимчасових послуг з опалення.

Окремо, міський голова повідомив, що у четвер під час позачергової сесії, депутати мають розглянути та затвердити тристоронній договір між ТОВ «Сумитеплоенерго», Дирекцією «Котельня Північного промвузла» та Сумською міською радою щодо фінансових гарантії на запуск теплоносія. Разом із тим, міська влада розраховує на якнайшвидше вирішення питання отримання лімітів на газ другою теплопостачальною організацією.

«Ми можемо через 2-3 дні подати тепло напряму з ТЕЦ до житлового фонду, але це може бути здійснено при температурі повітря до -4 С°, далі потрібні додаткові потужності. Сподіваюся, що до того моменту питання отримання лімітів на газ КППВ буде вирішено позитивно», – зазначив Олександр Лисенко.

Раніше подібне рішення виконавчий комітет ухвалив щодо бюджетної сфери, що розміщена в зоні обслуговування КППВ. За словами керманича Сум, опалення від ТЕЦ там з’явиться найближчими днями.

Водночас, задля уникнення подібних ситуацій у майбутньому, міська влада вийшла з пропозицією до керівництва ПАТ «Сумське НВО», якому належить котельня, передати об’єкт в оренду чи продати, але на це потрібна згода засновників.

І вже підготовлено Звернення депутата Верховної Ради України Владислава БУХАРЄВА до Прем'єр-міністра України Володимира ГРОЙСМАНА  та Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра ТУРЧИНОВА щодо необхідності термінового виділення лімітів газу для Дирекції «Котельня Північного промвузла»для забезпечення теплом майже 90 тисяч сумчан.