002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час вранішньої апаратної наради доручив підлеглим протягом цього тижня провести всі необхідні роботи та процедури, аби мешканці Ковпаківського мікрорайону та решта споживачів Дирекції «Котельня Північного промвузла» отримали теплоносій.

Очільник Сум зазначив, що плюсова температура протримається ще з тиждень, а тому цей час потрібно використати для вирішення всіх питань із газотрейдерами щодо розрахунків Дирекції «Котельня Північного промвузла» за комерційний газ.

«Так, ситуація складна, але не патова. На жаль ми не можемо напряму розрахуватись з газотрейдерами за комерційний газ, бо не маємо таких повноважень. Але треба підготувати пропозиції для участі у перемовинах з НАК «Нафтогаз України» щодо можливих шляхів вирішення цієї проблеми і зрештою подати теплоносій до помешкань Ковпаківського мікрорайону», – сказав Олександр Лисенко, звертаючись до свого заступника Олександра ЖУРБИ.

Натомість останній повідомив, що всі пропозиції готові й попередньо були опрацьовані правовим управлінням.
Перемовини ж розпочнуться в столиці вже завтра.

Поки ж дане питання вирішується на рівні держави, теплоносій до закладів соціально-гуманітарної сфери, що отримують опалення від КППВ, згідно з укладеним договором за зверненнями їхніх керівників подає ТОВ «Сумитеплоенерго». Про це повідомила заступник директора теплопостачальної організації Надія ПОКУТНЯ. За її словами, дана робота буде продовжуватись і надалі.

За словами начальника відділу освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО, наразі опалення ввімкнули в усіх дошкільних і позашкільних закладах міста.

Щодо медицини, то, як поінформувала головний спеціаліст відділу охорони здоров’я Ірина РУДЕНКО, з теплом усі лікувально-профілактичні заклади за винятком жіночої консультації по вул. Набережна р. Стрілка, яка отримує його разом із житловим будинком, в якому вона розташована.

Разом із тим Надія Покутня спростувала інформацію про те, що ТОВ «Сумитеплоенерго» таємно піднімає тариф на тепло. «Ми діємо в межах чинного законодавства. І так як на сьогодні на рівні держави зросли тарифи на газопостачання, відповідно ми будемо діяти до вимог держави», – сказала Надія Покутня.

Міський голова дав доручення розмістити інформацію на сайті теплопостачальної організації з поясненнями даної ситуації, аби уникнути непорозумінь.