005.jpg

Відповідно до змін до Програми надання житлових субсидій, які набули чинності з 1 жовтня, до кінця жовтня поточного року Міністерством соціальної політики України доопроцьовувались зміни до програмного комплексу, в якому здійснюється призначення субсидії.

Ураховуючи дані доопрацювання, станом на 1 листопада, департаментом соціального захисту населення здійснено призначення субсидії на опалювальний період в автоматичному режимі 33513 мешканцям міста.

Громадянам, які користувалися субсидією у неопалювальний період, перерахунок на опалювальний період проводиться автоматично, без повторного звернення. А ті сім’ї, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, мали змогу оформити її до кінця листопада. У цьому разі субсидія все одно буде призначена з початку опалювального сезону.

У разі, коли у квитанціях на оплату житлово-комунальних послуг за листопад не буде відображено розмір призначеної субсидії, громадянам не слід хвилюватися. В такому випадку сума призначеної субсидії буде відображена за три місяці: жовтень, листопад та грудень – в платіжних документах за грудень.

На випадок відсутності у платіжці розміру субсидії, рекомендуємо сплачувати свій обов’язковий платіж, той який було розраховано до сплати за воду, світло та газ у жовтні цього року та який буде відкориговано після розрахунку суми субсидії на опалювальний сезон.

Для отримання інформації про стан розгляду документів щодо призначення житлової субсидії сумчани можуть звернутися за номером «гарячої телефонної лінії» департаменту: 60–46–04, 60–45–01, (050)4078199 з понеділка по четвер з 8:00 до 18:00, у п’ятницю – до 17:00, у суботу – до 13:00, а також її розмір можна буде побачити у реєстрі субсидіантів.