004.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО порушив питання виконання доручення про складання переліку будинків, які потребують ремонту фасаду та знаходяться по вул. Соборна.

На що директор департаменту Григорій ЯРЕМЕНКО повідомив, що обслуговуючими організаціями міста обстежено вул. Соборна, і визначено, що фасади будинків № 25, № 32, № 34, № 36, № 42, № 44, № 46, № 48 потребують ремонту. З них будинки № 34, № 44 та № 48 не відносяться до житлового фонду і мають ремонтуватися власниками цих будинків, інші – будинки, що є пам’ятками архітектури і дійсно потребують реставрації за відповідною проектно-кошторисною документацією.

Також посадовець зауважив, що наразі по вул. Соборна, 32 вже початі ремонтні роботи, які будуть завершені у 2019 році.

Разом з тим Олександр Лисенко, говорячи про ремонт фасадів, звернув увагу, що потрібно зробити так, як того потребує центр міста – естетично й охайно. Та зазначив, що самі власники все за власні кошти зробити не зможуть, тож місто має їм допомогти.

А відтак міський голова залишив дане питання на контролі та доручив керівникам департаменту інфраструктури міста, департаменту забезпечення ресурсних платежів, управління капітального будівництва та дорожнього господарства спільно опрацювати із власниками та орендарями вищезазначених будинків питання ремонту.

«Без нашої допомоги власники та орендарі самі не зможуть забезпечити порядок та виконати ремонт повністю. Ви маєте поспілкуватися із власниками будинків і визначитись чим їм допомогти», – сказав керманич Сум.