007.jpg

Сумські обранці під час чергової сесії ухвалили зміни до рішення міської ради «Про міську комплексну програму «Правопорядок» на період 2016–2018 роки» в частині виділення з міського бюджету коштів на обладнання блокпостів системою відеоспостереження.

Передбачається оснащення блокпостів, що розташовані на кордонах міста, комплексом засобів відеонагляду з передачею відеосигналу в режимі реального часу на центральний компонент системи відеоспостереження.

На це з міського бюджету спрямують 398 тис. гривень. Впровадження даних заходів покликане сприяти підвищення захищеності обласного центру від терористичних загроз.

За інформацією відділу з питань взаємодії з правоохороннми органами та оборонної роботи, з метою забезпечення громадської безпеки та життєдіяльності міста в умовах воєнного стану, міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ надані відповідні доручення структурним підрозділам міської ради, в рамках виконання яких Сумським відділом поліції ГУНП в Сумській області спільно з членами громадських формувань з охорони громадського порядку та Управлінням патрульної поліції в Сумській області забезпечено посилене патрулювання вулиць міста. Забезпечено розміщення шести місць тривалого несення служби (блокпостів) на в’їздах, виїздах з міста, на яких в цілодобовому режимі несуть службу працівники поліції. Блокпости підключені до мереж електропостачання, встановлені в необхідній кількості попереджувальні дорожні знаки. Працівники поліції щоденно забезпечуються гарячим харчуванням.

Рішенням міської ради від 28 листопада 2018 року на потреби харчування військових формувань, призначених до виконання завдань територіальної оборони з міського бюджету виділено кошти в сумі 455,1 тис. гривень.

Здійснюється підготовка до проведення спільно з командуванням військових формувань заходів «Єдиного стрілецького дня».

Вирішується питання посилення охорони важливих об’єктів життєзабезпечення міста шляхом залучення Управління поліції охорони в Сумській області.

Приведено у готовність сховища та протирадіаційні укриття. Забезпечена стабільна робота системи оповіщення.

Забезпечено роботу закладів охорони здоров’я в умовах воєнного стану (підготовлені відповідні розпорядчі документи, узгоджено спільні дії з військовими формуваннями на випадок ускладнення ситуації, створено необхідний запас медичних препаратів.