007.jpg

Профільний заступник міського голови Олександр ЖУРБА наголосив на тому, що необхідно розібратись, в чому була причина самовільного пуску ліфта.

За словами Олександра Журби, всі ліфти, які були відремонтовані і запущені у сумських багатоповерхівках, пройшли відповідну експертизу, отримали висновки експертно-технічного центру (ЕТЦ) і дозволи на експлуатацію.

«Замовником капітального ремонту був департамент інфраструктури міста. Проте договір між надавачами послуг із обслуговування будинків укладався між трьома сторонами: ТОВ «КК «ДОМКОМ СУМИ», КП «Сумитеплоенергоцентраль» та ТОВ «Міськсумиліфт». Нині необхідно розібратись, в чому була причина самовільного пуску ліфта», – зауважив Олександр Журба.

Принагідно посадовець підкреслив: «Вже немає такого поняття як «балансоутримувач». На сьогодні всі мешканці будинку є його співвласниками. Але з огляду на те, що у них немає фахівців, які б відповідали за ліфтове господарство, вони наймають обслуговуючу організацію, яка в подальшому укладає договір на утримання та обслуговування підйомника у їхньому будинку».

Також заступник міського голови розповів, що перед тим як розпочати капітально ремонтувати ліфт необхідно отримати експертний висновок, який слугує підґрунтям для розробки кошторисної документації, яка також піддається експертизі. На основі неї і проводиться капітальний ремонт.

Тільки-но ремонт ліфта завершується, його має прийняти ЕТЦ і дати позитивний або негативний висновок. Згідно останнього отримується дозвіл на експлуатацію підйомника.