006.jpg

У Сумах відбирають суб’єктів господарювання, які у 2019 році будуть здійснювати в місті відпуск препаратів інсуліну на підставі пільгових рецептів.

У відділі охорони здоров’я повідомляють, що відбір проводиться з метою сприяння розвитку конкуренції та дотримання вимог чинного законодавства.

Суб’єкти господарювання повинні відповідати вимогам ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 929 від 30 листопада 2016 року, а також іншим законодавчим нормам, пов'язаних з відпуском лікарських засобів за рецептами лікарів.

Даним суб'єктам господарювання необхідно подати заяву про бажання взяти участь у відпуску препаратів інсуліну на підставі пільгових рецептів, та наступні документи:

  • завірену копію ліцензії на право здійснення діяльності з реалізації лікарських засобів;
  • копії договорів з постачальниками по повному асортименту препаратів для осіб, хворих на цукровий та нецукровий діабет;
  • підтвердження наявного кваліфікованого персоналу для приймання, обліку, контролю якості та відпуску препаратів інсуліну;
  • підтвердження наявності технічного забезпечення для ведення єдиного електронного реєстру відпущених лікарських засобів для хворих на цукровий та нецукровий діабет;
  • гарантійне зобов’язання щодо забезпечення вимог «холодового ланцюга» при отриманні, зберіганні, транспортуванні та відпуску препаратів інсуліну: наявність приміщень з холодильними камерами чи холодильниками; наявність спеціалізованого автотранспорту;
  • дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 955 від 17 жовтня 2008 року «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» під час встановлення відпускних цін на препарати.
Крім того, суб’єктами господарювання можуть бути подані документи, які вказують на попередній досвід роботи з реалізації пілотних проектів або виконання аналогічних програм.
 
Прийом документів проводиться за адресою: вул. Леваневського, 26 (відділ охорони здоров'я) у строк до 11 січня 2019 року (включно).