0010.jpg

Під час апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що створена ним комісія з проведення службового розслідування щодо можливого неналежного виконання посадовими особами департаменту інфраструктури міста своїх повноважень, вже найближчим часом має надати перші результати.

Очільник Сум звернувся до свого заступника Максима ГАЛИЦЬКОГО, який очолює дану комісію, з тим, аби він вже сьогодні ознайомив правоохоронні органи з першими результатами службового розслідування.

Потому в. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО доповів щодо ситуації в ліфтовому господарстві міста загалом.

Він повідомив, що на сьогодні у Сумах налічується 1302 підйомники. КП «Сумитеплоенергоцентраль» відповідно до рішення виконавчого комітету № 469 від 5 вересня 2016 року здійснює їх утримання у справному стані, організовує належне технічне обслуговування, забезпечує технічний огляд та ремонт.

Протягом минулого року на замовлення департаменту інфраструктури міста відремонтували 105 ліфтів, на що з міської казни спрямували 26,7 млн гривень.

За даними відділу «Служба 15-80» станом на 6 січня поточного року у Сумах не працює 79 ліфтів, з них 15 потребують поточного ремонту, а 64 – капітального.

За словами Віктора Павленка, підйомники, які відпрацювали граничний термін експлуатації і потребують капітального ремонту будуть включені до титульного списку з капітального ремонту житлового фонду (ліфти та системи ОДС) за кошти міського бюджету на 2019 рік. Цьогоріч з міської скарбниці на капітальний ремонт ліфтів у житлових будинках передбачено 12,1 млн грн., в будинках ОСББ – 4 млн грн., по програмі співфінансування 70/30 – 3,8 млн грн., на експертне обстеження – 350 тис. гривень.