004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради дав доручення керівництву теплопостачальних організацій корегувати температуру теплоносія, що подається до будинків сумчан.

«До мене від містян, зокрема мешканців будинку № 35 по вул. Привокзальна, надходить інформація про те, що теплоносій у їх помешканнях не регулюється відповідно до погодних умов. Люди не хочуть опалювати вулицю, але відкривати вікна їм все ж доводиться, оскільки самі регулювати температуру теплоносія у підвальному приміщенні вони не можуть, бо це призводить до розбалансування системи. Тож цю проблему треба вирішувати», – наголосив міський голова.

На це заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ відповіла, що, у зв’язку з тим, що вони надають послугу з гарячого водопостачання, на сьогодні температура на підвальному трубоводі становить 67С0 на зворотному 47С0.

«До нас надходили звернення від мешканців будинку № 35 по вул. Привокзальна. Наші фахівці виходили на місце і з’ясували, що температура відповідає санітарним нормам і становить 19-20С0. Але декілька мешканців цього будинку хочуть перейти на індивідуальне опалення, у зв’язку з чим надходять такі звернення. Загалом температурний та гідравлічний режими витримуються у всіх будинках», – повідомила Надія Покутня.

Як зазначив керівник Дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола ЖОВТОБРЮХ, час від часу до них теж надходять звернення, пов’язані з проханнями зменшити температура теплоносія.

Міський голова Олександр Лисенко дав доручення керівництву теплопостачальних організацій корегувати температуру теплоносія, що подається до будинків сумчан, а також надати пропозиції щодо продовження чи завершення опалювального сезону, аби містяни не сплачували зайві кошти за тепло.