002.jpg

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доповів про підсумки роботи комісії з питань роботи міського пасажирського транспорту протягом минулого року.

За словами Сергія Яковенка, дану комісію згідно з Розпорядженням міського голови Олександра ЛИСЕНКА було створено з метою надання повних та якісних послуг населенню міста у сфері пасажирських перевезень, координації роботи міського пасажирського транспорту усіх форм власності.

До створеного органу включили представників громадськості, аби забезпечити неупередженість та підвищити об’єктивність прийнятих комісією рішень.

Загалом протягом минулого року було проведено сім засідань, на яких члени комісії розглядали звернення громадян, депутатів міської ради, громадських організацій, перевізників тощо. Зокрема йшлось про введення додаткових зупинок і нових маршрутів; внесення змін до схему руху існуючих маршрутів та інші питання покращення роботи міського пасажирського транспорту.

За результатами роботи комісії відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг підготував проект рішення виконавчого комітету стосовно введення нового автобусного маршруту № 67 «вул. Прокоф’єва – вул. Косівщинська». Наразі маршрут обслуговують два автобуси КП «Електроавтотранс».

Також за розглядом звернень комісією було рекомендовано та введено в дію три нові зупинки громадського транспорту. Крім того, за зверненнями громадян, було розглянуто питання недотримання водіями вимого чинного законодавства в частині здійснення зупинок автобусів на усіх зупинках, визначених паспортом маршруту. У результаті проведених перевірок складено чотири акти, які направлено до перевізників для усунення виявлених порушень у 10-ти денний термін.

На даний час кількість звернень громадян, щодо відмови у здійсненні зупинок суттєво зменшилось. Щомісяця питання щодо організації та поліпшення роботи транспорту також розглядаються на загальних зборах перевізників.

Однією із вагомих проблем надання якісних послуг з перевезення населення залишається некоректна поведінка водіїв та порушення розкладу руху, що виникає у зв’язку з дефіцитом водіїв на ринку праці. Для інформування перевізників та вирішення зазначених питань на засідання комісії запрошуються працівники управління соціального захисту населення, представники громадськості, громадських організацій інвалідів тощо. Перевізниками проводяться додаткові інструктажі з водіями щодо культури обслуговування населення та неухильного дотримання розкладу руху. За порушення на водіїв накладають дисциплінарні стягнення (позбавлення премії, переведення на іншу роботу та інше).

Заслухавши інформацію, міський голова Олександр Лисенко поцікавився у Сергія Яковенка, як вирішується питання забезпечення міським пасажирським транспортом вул. Добровільна та вул. Тополянська, яке порушувалось на останньому засіданні виконавчого комітету. Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг доповів, що наразі проводяться обстеження роботи маршруту № 9 по вул. Добровільна.

Результати перевірки виноситимуться на розгляд комісії з питань роботи міського пасажирського транспорту. Що ж до вул. Тополянська, то нині там працюють автобусні маршрути № 58 А та № 8.