004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради порушив питання розроблення проектно-кошторисної документації на ремонт мосту по вул. Харківська.

Як повідомив заступник директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО, у 2018 році експертами було проведено технічне обстеження мосту, яке виявило ряд фактів, які треба врахувати при розробці проектно-кошторисної документації. Цьогоріч у міському бюджеті закладено 300 тис. грн. на проектно-кошторисну документацію. Шукати виконавця робіт департамент інфраструктури міста планує через систему електронних торгів ProZorro.

«Всі ті пропозиції, які ми отримали від різних інститутів, перевищують цю суму. Йдеться про суму робіт в 700 тис. грн. або навіть більше 1 млн гривень. Не думаю, що зараз багато таких замовлень, сподіваємось, що знайдемо виконавця даних робіт», – сказав посадовець.

Очільник обласного центру наголосив, що над даним питанням треба працювати ще, все порахувати. «Може за 300 тис. грн. таку документацію зроблять, що потім не будемо знати, як її втілювати в життя», – сказав Олександр Лисенко. Тож керманич Сум доручив керівництву департаменту інфраструктури міста протягом місяця вирішити питання – знайти розробників або ініціювати додаткове фінансування.