0012.jpg

Через нестаток коштів у міському бюджеті, який утворився через перереєстрацію обласних підприємств, установ та організацій, КП «Шляхрембуд» вичерпало свій фінансовий ресурс.

Директор комунального підприємства Олександр ВЕГЕРА під час щопонеділкової апаратної наради повідомив, що минулого тижня шляховики виконували ремонті роботи по вул. Іллінська, по вул. 20 років Перемоги на ділянці від мосту до вул. Кринична, у місцевому проїзді по вул. Харківська, завершували ремонт дороги по пр-ту М. Лушпи. Сьогодні розпочнуть ремонт по вул. Героїв Крут та вул. Серпнева.

Окрім виконання ремонту доріг, працівники КП «Шляхрембуд» займаються нанесенням розмітки на пішохідних переходах. Вже провели відповідні роботи по вул. Роменська, вул. Степана Бандери і в районі автовокзалу.

Далі директор КП «Шляхрембуд» порушив питання фінансування комунального підприємства, яке на сьогодні вже використало кошти за червень.

«Якщо врахувати обсяги робіт по вул. Іллінська, вул. Володимирська, вул. Героїв Крут, то можна говорити про те, що підприємство може припинити свою роботу, бо ж не матиме коштів, аби придбавати матеріали для ремонту доріг. Тому прошу вирішити це питання, аби ми надалі могли виконувати свою роботу», – сказав Олександр Вегера.

Та поки що це питання, зазначила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, може розглядатись на рівні розпорядника коштів – департаменту інфраструктури міста, бо ж з міського бюджету спрямувати кошти, аби закрити потребу комунального підприємства, можливості немає.

Міський голова Олександр Лисенко вкотре наголосив: «Обласна влада позбавила сумчан права отримувати якісні послуги на місцевому рівні. Найгірше те, що ті органи, які б мали втрутитись у цю ситуацію, залишаються осторонь».

Тому очільник міста закликав депутатів обласної ради, які балотувались від міста, ініціювати скликання позачергової обласної сесії, аби розглянути питання, через яке в місті не дофінансовується низка галузей та підприємств.