005.jpg

Комісія з питань демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення демонтувала три незаконно встановлені/розміщені об’єкти.

Відповідні роботи проведено 31 травня по вул. Нахімова, біля буд. 30 (тимчасова споруда синього кольору) та по вул. Г. Кондратьєва, біля буд. 171 (тимчасовий (металевий) гараж коричневого кольору), 14 червня – по вул. Ковпака, зупинка «Обласна дитяча лікарня» (тимчасова споруда сірого кольору).

У відповідності до пункту 2.9. Порядку демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення на території міста демонтовані об’єкти повертаються власнику після надання уповноваженому органу відповідної заяви та:

  •  документа, що посвідчує особу;
  •  документів, які засвідчують право власності на об’єкт, чи документів, на підставі яких він був встановлений/розміщений (навіть якщо строк їх дії минув) або правовстановлюючі документи на матеріали, з яких виготовлено об’єкт;
  • документів, що підтверджують відшкодування понесених витрат за зберігання - в розмірі одного неоподаткованого мінімуму доходів громадян за добу зберігання (відповідно до кількості днів зберігання), наданої суб'єктом господарювання, який зберігав демонтований об’єкт;
  • документів, що підтверджують відшкодування понесених витрат в подвійному розмірі за: демонтаж, завантаження та доставку до місця зберігання - у відповідності до калькуляції, наданої суб’єктом господарювання, який безпосередньо займався демонтажем (знесенням) ТС; відключення від інженерних мереж – у відповідності до калькуляцій, наданих суб'єктами господарювання, які безпосередньо займаються відключенням; прибирання території (місця розташування) від сміття, що залишилося після демонтажу, у відповідності до калькуляції, наданої суб'єктом господарювання, який виконував роботи з прибирання.

З приводу повернення вищевказаних об’єктів необхідно звернутись до управління архітектури та містобудування за адресою: вул. Воскресенська, 8а; телефони: 70–01–05, 70–01–04.