001.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради заступник міського голови, керуючий справами Степан ПАК поцікавився розслідуванням фактів крадіжок кришок люків водопровідних, каналізаційних та теплових мереж.

З цього питання доповідав начальник сектору охорони громадського порядку Сумського відділу поліції ГУНП Олександр ДІДУСЬОВ.

За словами правоохоронця, до сумського відділу поліції надійшло 151 повідомлення від підприємств, установ, організацій та мешканців міста щодо зникнення металевих люків чи окремих його частин.

«Найбільше крадіжок зафіксовано в мкр. Курському, а також на вулицях Іллінська Чорновола, Холодногірська, Металургів, Троїцька та Привокзальна. З метою встановлення осіб, які вчиняють крадіжки люків, працівниками відділу поліції перевіряються пункти металобрухту та особи раніше судимі за вчинення подібних злочинів. За результатами перевірки пунктів металобрухту і вказаних осіб працівниками поліції розкрито 23 злочини», – доповів Олександр Дідусьов.

Загалом, за повідомленням начальника сектору охорони громадського порядку, за результатами розгляду справ, відкрито 12 кримінальних проваджень, у вказаній кількості кримінальних проваджень одне направлено до суду з обвинувальним актом відносно особи, яка вчинила крадіжку. Відносно декількох осіб проводиться досудове розслідування.

«Вважаю, що роботу з усунення проблеми варто посилити, адже кожен відкритий люк – це не тільки втрата коштів підприємств, але й загроза життю та здоров’ю громадян. Поки що надзвичайних ситуацій не сталося, але ви всі знаєте, що періодично робиться в інших містах України, коли в люки падають діти і дорослі. В разі чого хто буде за це відповідати? Тримаємо питання на контролі і поступово спільними зусиллями профільних підприємств і правоохоронців усуваємо проблему», – сказав заступник міського голови.

В свою чергу, директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ повідомив, за перше півріччя зникло 300 люків, що належать підприємству, тому питання надзвичайно актуальне, і потребує швидкого вирішення.