005.jpg

На щопонеділковій апаратній нараді, яку провів заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК, розглянули доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА щодо ремонту фасаду будинків, які знаходяться на вул. Соборна.

Обслуговуючими підприємствами було проведено обстеження фасадів будинків на центральній вулиці міста, і виявлено вісім будинків, які перебувають в неналежному стані, про це доповів в. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО.

«За результатами обстеження комісії, ремонту фасаду потребують будинки за адресами: вул. Соборна, 25, 32, 34, 36, 42, 44, 46 та 48. Власниками вищевказаних будівель є здебільшого юридичні особи. З ними неодноразово проводились бесіди, щодо приведення фасадів у належний стан, але, як показав час, вони самоусуваються від вирішення проблеми, посилаючись на брак коштів», – повідомив в. о, директора департаменту.

Він також зауважив, що по вул. Соборна, 32 виділялися кошти з міського бюджету на виконання робіт з реставрації покрівлі та житлового будинку. Останні відкриті торги, що проходили у серпні поточного року, не відбулися через недостатню кількість учасників.

Заступник міського голови наголосив на необхідності швидкого вирішення питання, адже центральна частина міста повинна мати привабливий вигляд.

«Старі фасади не тільки спотворюють зовнішній вигляд міста, а й подекуди несуть небезпеку перехожим. Це недопустимо, із власниками потрібно знаходити спільну мову, і братися за роботу. Як бачимо, дехто з підприємців оновив фасади, але є ще багато занедбаних будівель, тому роботу слід продовжити, і не затягувати до холодів», – наголосив Степан Пак.

Питання залишили на контролі міського голови. Зокрема, в. о. директора департаменту зауважив, що робота в цьому напрямку буде продовжена в межах повноважень структурного підрозділу.