004.jpg

У Сумах міська влада втілює в життя європейські технології енергоощадливості.

Наступним кроком у цьому може стати закупка світлодіодних світильників у відомої бельгійської компанії «Шредер».

З цією метою директор КП «Міськсвітло» Микола ПАРХОМЕНКО, депутат Сумської міської ради Дмитро НАТАЛУХА побували з робочим візитом у столиці.

 У результаті перемовин вдалося домовитися про знижку в розмірі майже 600 грн. за один світильник. У 2016 році планується закупити до тисячі світильників, отже вдасться зекономити значну суму бюджетних коштів.

Також, за інформацією Дмитра Наталухи, комерційний директор ТОВ «Шредер» Сергій ПОМАРАНСЬКИЙ  готовий приїхати до Сум, щоб опрацювати питання модернізації проспекту Курського на умовах ЕСКО договору (енергосервісного контракту). Тобто, кошти за енергозберігаючі світильники, можна буде повернути протягом декількох років, за рахунок економії електроенергії. Чи відбудуться такі зміни в якості вуличного освітлення будуть вирішувати сумські обранці.1454943138 img 1049 1

Нагадаємо, всередині грудня минулого року капітального ремонту зазнали мережі вуличного освітлення по вул. Раскової. Тут також було встановлено 68 світлодіодних світильників компанії «Шредер».

Як тоді зазначав керманич обласного центру Олександр ЛИСЕНКО, в 2016 році на оснащення вулиць міста світлодіодними світильниками з міського бюджету планували виділити близько 6,5 млн. грн. Врешті, цю суму збільшили.