003.jpg

Депутати міської ради ухвалили рішення про надання комунальним підприємствам «Електроавтотранс» і «Архітектура. Будівництво. Контроль», що опинились у скруті, фінансової підтримки з міського бюджету.

Відповідне передбачено внесенням змін до міського бюджету на 2016 рік, які депкорпус погодив під час позачергової сесії 5 лютого.

«За» висловились 36 депутатів.

 КП «Електроавтотранс» виділили з міського бюджету понад 2 млн грн. Левова частка цієї суми (2 млн грн.), піде на виплату заробітної плати та платежів, прирівняних до неї, нарахувань на заробітну плату, на розрахунки за використану електроенергію.

«Кошти передбачені саме на ці потреби, тож на інші цілі однозначно не можуть бути спрямовані», – розвіяла побоювання депутатів щодо нецільового використання цих грошей директор департаменту фінансів, економіки та бюджетних відносин Світлана ЛИПОВА.

З урахуванням наявних у підприємства власних коштів, допомога з міського бюджету дасть змогу виплатити заборгованість із заробітної плати та розрахуватись за електроенергію, включно з груднем.

Додатково до цих грошей КП «Електроавторанс» нададуть 150 тис. грн. на поточний ремонт техніки та 98 тис. грн. – на придбання гуми.

Депутат Ігор ПЕРЕПЕКА виступив за те, аби надалі покласти край згубній практиці постійного надання комунальному перевізнику допомоги з міського бюджету. Доцільніше, зазначив він, діяти в плані допомоги підприємству комплектно. Як варіант запропонував, спираючись на вирахуваний КП «Електроавтотранс» економічно обґрунтований тариф, компенсовувати з міського бюджету наявну різницю в тарифах.

Інше КП – «Архітектура. Будівництво. Контроль» – отримало з міського бюджету фінансової підтримки на 15,1 тис. грн. Кошти також підуть на виплату заробітної плати та прирівняних до неї платежів, на розрахунки за комунальні послуги та енергоносії.

Депутат міської ради Володимир ШИЛОВ озвучив пропозицію членів постійної депутатської комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики доручити першому заступнику міського голови впродовж двох тижнів визначитись із необхідністю подальшого функціонування даного підприємства та ухвалити відповідне рішення.

Депутат Андрій КРАМЧЕНКОВ висловився за те, аби провести відповідну роботу й щодо решти збиткових комунальних підприємств.