004.jpg

Міська влада забезпечила своєчасний початок опалювального сезону та контролює його перебіг.

Про поточну ситуацію з опаленням житлового фонду сьогодні під час брифінгу розповіли міські посадовці та представники теплогенеруючих підприємств.

На брифінгу були присутні заступник міського голови Олександр ЖУРБА, в. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО, заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ та заступник директора Дирекції «Котельня Північного промвузла» Ірина РИБАЛЬЧЕНКО.

На сьогоднішній день всі об'єкти соціально-гуманітарної сфери міста та майже весь житловий фонд підключені до опалення, – про це на початку брифінгу повідомив заступник міського голови Олександр Журба. За словами посадовця, подачу тепла до будинків обслуговуючі організації розпочали у п'ятницю, на запуск тепломереж відводилось п'ять днів.

«Наразі 99% будинків вже з теплом. Є окремі, технічні питання по будинках, де проходять планові роботи чи був порив тепломережі, це поодинокі випадки. Усі проблемні питання оперативно вирішуються обслуговуючими організаціями та теплопостачальними підприємствами», – сказав посадовець.

Про проблеми, з якими доводиться стикатися при підключенні будинків до опалення, розповів Віктор Павленко. За його словами, – працівники обслуговуючих організацій не завжди мали доступ до підвального приміщення чи квартир на верхніх поверхах, де встановлені крани, якими спускається повітря. Це й стало однією з основних причин затримок пуску тепла.

Наразі в терміновому порядку працівники обслуговуючих організацій ліквідують порив тепломережі у будинок за адресою: вул. Горького, 23/1. За словами Ірини Рибальченко, такі проблеми виникли через неякісний ремонт, який мешканці будинку здійснили цього літа.

Вона наголосила, подача теплоносія – це відповідальність не тільки влади та тепловиків, а й мешканців будинків та управителів.

«Ми зіштовхнулися з ситуацією, що в деяких будинках велика заборгованість перед теплопостачальними організаціями. На сьогодні критична ситуація з заборгованістю у будинку по вул. Металургів, 17».

Ірина Рибальченко повідомила, що з початком опалювального сезону КППВ відновила постачання гарячої води, і поступово вона надійде всім споживачам.

ТОВ «Сумитеплоенерго» в повному обсязі виконало заходи по підготовці до опалювального сезону цілісного майнового комплексу – це ТЕЦ, котельні і теплові мережі, – на цьому наголосила Надія Покутня.

«На сьогодні при включенні опалення серйозних аварійних ситуацій не виникало, були окремі пориви, які спільно з житлово-експлуатаційними організаціями вже всі ліквідовані. Наразі працівники підприємства виконують налагоджувальні роботи на внутрішньобудинкових мережах», – сказала заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго».

Вона звернулась до сумчан з проханням самовільно не втручатися та не регулювати системи теплопостачання, бо такі дії призводять до розбалансування всієї системи.

Міські посадовці нагадали сумчанам, що у місті діє оперативна служба «15-80», яка цілодобово приймає заявки містян, надає відповіді та інформує про вирішення проблеми.

Також при виникненні аварійної ситуації на теплових мережах можна звертатись до департаменту інфраструктури міста як координатора з даного питання та до аварійно-диспетчерської служби ТОВ «Сумитеплоенерго», яка працює цілодобово (тел: 22-13-73 та 22-23-39).

Олександр Журба запевнив, що керівництво міста, а надто його очільник Олександр ЛИСЕНКО, постійно тримають питання перебігу опалювального сезону на контролі.