Надрукувати
Перегляди: 1223

На початку тижня під головуванням першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА відбулося засідання робочої групи з питань реалізації проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми», що реалізується в рамках програми Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні проекти».

У засіданні робочої групи з питань реалізації проекту взяли участь представники профільних структурних підрозділів міської ради та керівники ССШ № 7, ССШ № 9 та ЗОШ № 20.

Присутні розглянули проміжні результати робіт з розробки проектної документації з реконструкції (термомодернізації) шкіл № 7 та № 9, які були виготовлені в рамках проекту.

Проектна документація отримала позитивну оцінку від експертів команди підтримки «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та була направлена на розгляд європейським експертам.

Нагадаємо, проект «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» розраховано на 30 місяців. Загальна вартість проекту складає 1,64 млн. євро, з них майже 1,15 млн. євро покриває грант Європейського Союзу, ще 490,6 тис. євро – співфінансування за рахунок коштів міського бюджету. Очікується, що термомодернізація сумських шкіл дозволить скоротити споживання енергоресурсів і, як наслідок, зменшити викиди СО2 та скоротити річні видатки на паливно-енергетичні ресурси. Крім того, проект також сприятиме покращенню умов перебування учнів та персоналу у приміщеннях навчальних закладів.