Надрукувати
Перегляди: 1546

Про це повідомила начальник управління соціального захисту населення Тетяна МАСІК під час апаратної наради при міському голові.

Станом на 28 січня заборгованість становила: по субсидіях 34 млн. грн., по пільгах – 1,9 млн. грн. Як повідомила Тетяна Масік, протягом минулого тижня було проведено фінансування підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг з відшкодування витрат за надані населенню субсидії та пільги в сумі 32 млн. грн.

 Борги держбюджету перед КП «Електроавтотранс» за перевезення пасажирів пільгових категорій становлять 2,9 млн. грн. В державному бюджеті на 2016 рік видатки на це взагалі не передбачені, і з початку року заборгованість, що існувала на 1 січня, не погашалась. У Сумах припускають, що компенсації з державного бюджету взагалі не буде. Щоб виправити ситуацію, з міського бюджету підприємству надано 2 млн. грн. фінансової підтримки

Як пояснила директор департаменту фінансів економіки та бюджетних відносин Світлана ЛИПОВА, передбачати відшкодування пільг з міського бюджету можна буде тоді, коли їх відмінять на державному рівні. Якщо їх скасують, то вже Сумська міська рада буде визначатися, які саме пільги надавати. Таку ж позицію має і Асоціація міст України. А доки пільги на державному рівні ще діють, але фактичного відшкодування до КП «Електроавтотранс» не надходить, комунальному підприємству знову нададуть фінансову підтримку. Відповідний проект рішення вже підготовлено.