007.jpg

У четвер міська комісія з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат розглянула ситуацію на 10 підприємствах міста, що завинили своїм працівникам заробітну плату.

Засідання проводила новий очільник комісії – заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

 Спільно з представниками прокуратури міста та відділів державної виконавчої служби міського управління юстиції члени комісії обговорили ситуацію з виплатою заробітної плати на 10 підприємствах, де сума боргу склала сукупно 12,8 млн грн.

Присутні заслухали керівників та представників трудових колективів КП «Сумижитло», КП «Електроавтотранс», ПАТ виробничо-енергетична компанія «Сумигазмаш», арбітражного керуючого, який здійснює ліквідаційну процедуру в ТОВ «Сілікатобетон» та ТОВ «ЖМ Груп».

Потому колегіально визначали шляхи та перспективи погашення боргів перед працівниками та по внесках до державних цільових фондів.

З відділами державної виконавчої служби міського управління юстиції опрацювали варіанти заходів задля прискорення погашення боргів із виплати заробітної плати, зі сплати страхових внесків, єдиного соціального внеску та відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій шляхом примусового стягнення коштів із боржників.

1453466098 2

За рішенням комісії направили листи до керівників та ліквідаторів, які не виконали зобов’язання погасити заборгованість до кінця 2015 року, щодо надання графіків її ліквідації в 2016 році; засновників підприємств-боржників, з якими відсутній зв’язок і їх керівниками не повідомлено органи статистики про погашення заборгованості по заробітній платі, щодо вирішення питання подальшого існування цих підприємств; дебіторів ТОВ «Технолог» щодо проведення розрахунків за виконані роботи.

Нагадаємо, станом на 18 січня заборгованість із заробітної плати в Сумах склала 54,9 млн грн. У числі боржників значилось 32 підприємства (13 економічно активних (14,9 млн грн.), 13 підприємств-банкрутів (38,9 млн грн.), шість – економічно неактивних (1,1 млн грн.)). З початку року погашено боргів на суму 14,9 млн грн.