0012.jpg

19 січня під час засідання оперативного штабу з ТЕБ та НС при голові Сумської ОДА очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО доповів про ситуацію із очищенням вулиць міста від снігу.

Роботи велися всю ніч. Станом на 7.00 ранку в Сумах працювало 36 одиниць снігоочищувальної техніки. Згодом приєдналися ще 16 машин підприємств міста.

За словами міського голови, проблемними зонами виявилися прибудинкові території. Вночі їх складно було очищати від снігу, бо ж мешканці полишили там свої авто. Усуненням снігових заметів на даних ділянках та біля зупинок громадського транспорту займалися 263 двірника та техніка обслуговуючих організацій міста.

 Роботу було організовано за 4 головними напрямками: розчистка магістральних шляхів; під’їзних доріг до зупинок, до навчальних та лікувальних закладів; прибирання снігу на дорогах приватного сектору.

Вранці на лінію вийшло 85% маршрутних таксі. На завершення першої половини дня майже всі 100% працювали на лінії.

Окрім цього, о 6.00 розпочав свою роботу комунальний транспорт – 41 тролейбус та 13 автобусів.

У Сумах також працюють пункти обігріву. За останню добу туди звернулися 10 осіб. Загалом з початку роботи пунктів обігріву за допомогою звернувся 71 мешканець обласного центру.

Олександр Лисенко наголошує, аби робота із очищенням міста від снігових заметів була більш ефективною та швидкою, міська влада звернулися за допомогою до підприємств.

Він особисто подякував тим, хто з розумінням відгукнувся. Серед таких: ПАТ «Насосенергомаш», ПАТ «Сумиобленерго», ПАТ «Сумихімпром», ТОВ «Сумитеплоенерго», ПАТ «СМНВО», СумДУ, СНАУ, ПАТ «Сумбуд», БК «Федорченко», працівники поліції, військовослужбовці нацгвардії, підприємці міста.