004.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО порушив питання встановлення світлофорів на нерегульованих пішохідних переходах по вул. Роменська.

Минулого року до депутатської комісії з питань законності надійшло звернення від управління патрульної поліції щодо зосередження уваги водіїв на нерегульованих пішохідних переходах по вул. Роменська. У зверненні йшлося про необхідність встановлення попереджувальних дорожніх знаків та застосування спеціальної дорожньої розмітки, так званої «зебри» червоного та білого кольорів.

За словами начальника відділу з питань взаємодій з правоохоронними органами Станіслава КОНОНЕНКА, питання було опрацьоване членами координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху, яка надала рекомендації щодо встановлення світлофорів.

Натомість Олександр Лисенко зауважив, що система безпеки дорожнього руху в місті повинна бути стовідсотково налагоджена. Відтак, він надав доручення членам координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху протягом місяця опрацювати систему безпечного руху по місту комплексно, – розглянути потенційно небезпечні ділянки доріг міста та надати пропозиції щодо встановлення дорожніх знаків та розміток, в тому числі й опрацювати питання будівництва переходу в середмісті Сум біля Макдональдзу.