003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради з керівниками структурних підрозділів звернув увагу на можливе погіршення погодних умов, що очікується згідно з прогнозом, та підготовку комунальників до роботи в зимовий період.

«Повинна бути достатня кількість справної техніки, щоб в той момент, коли випаде сніг, це не стало несподіванкою і не було проблем з його прибиранням. Перший сніг – це той момент, коли влада показує свою здатність швидко і ефективно діяти», – зауважив міський голова.

Особливу увагу він звернув на прибирання тротуарів, адже це, в першу чергу безпека містян. Керманич Сум надав доручення в. о директора департаменту інфраструктури міста Віктору ПАВЛЕНКУ підготувати звернення до підприємств, щоб вони чистили тротуари навколо своїх установ та організацій, адже під час сильних снігопадів працівники комунальних служб можуть не встигати.

«Під час снігопадів, міські комунальні служби завжди працюють безперебійно, проте звертаюсь до керівників підприємств, організацій та установ – очищення тротуарів наше спільне завдання, тому прошу забезпечити порядок і у разі негоди відповідально ставитись до своїх обов'язків», – сказав Олександр Лисенко.

Як зауважив начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ, щорічно, на час стихійних опадів в місті працює штаб, члени якого забезпечують координацію дій та негайне реагування щодо усунення наслідків негоди.

За словами директора КП «Шляхрембуд» Олександра ВЕГЕРИ, підприємство до роботи в зимовий період готове: техніка налагоджена, протиожеледну суміш також придбали.

Міський голова доручив відповідним структурним підрозділам провести найближчим часом робочу нараду з питання очистки міста від снігу, та підготувати графіки розчищення снігу в приватному секторі та у дворах багатоповерхівок.