Надрукувати
Перегляди: 2071

В міській раді відбувся брифінг з питання зниження тарифів на тепло для населення.

На початку брифінгу заступник міського голови Олександр ЖУРБА зауважив, що за дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА триває робота з теплопостачальними організаціями з питання зниження ціни на послуги для населення відповідно до Постанови Уряду № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу».

За словами директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Дмитра ВАСЮНІНА, ціна на теплопостачання для споживачів «Сумитеплоенерго» знизиться на 105 грн за 1 Гкал.

«Тариф на теплоенергію до відповідних змін складав 1275 грн, наразі він складає 1170 гривень. Тобто на 105 грн ми маємо зменшення тарифу на теплову енергію для населення. Найближчим часом усі споживачі «Сумитеплоенерго» зможуть відчути зміни», – сказав директор підприємства.

Він також наголосив, що основним видом палива для товариства є вугілля. Саме завдяки цьому, діючий тариф підприємства і так є одним з найнижчих серед обласних центрів України.

«Той тариф, який був прийнятий НКРЕКП 14 січня 2019 року вже врахував різницю між плановою ціною газу, яка знаходилась в тарифі на 2019 рік і фактичною ціною газу. Таким чином кошти, які були закладені в тарифі 2019 року на газ і не були використані виконавцем послуг, відповідно були вилучені із тарифу, який ми отримали на 2020 рік», – сказав Дмитро Васюнін.

За його словами, наразі ТОВ «Сумитеплоенерго» чекає відповідних роз’яснень від органів державної влади в частині правильності розрахунків з урахуванням специфіки діяльності підприємства, відповідно до чого будуть проведені зміни у платіжках споживачів,починаючи з лютого.

Як повідомив заступник міського голови, Котельня Північного промвузла АТ «Сумське НВО», тарифи для якої встановлює виконком Сумської ради, має надати пропозиції стосовно нового розрахунку найближчим часом, в іншому разі перерахунок тарифу проведе департамент інфраструктури міста.

«В Котельні Північного промвузла є новий орендар ТОВ «Енержі Сервіс», якому після заключення договорів з усіма необхідними підприємствами також будуть враховані зміни в ціні газу», – сказав посадовець.

Олександр Журба також наголосив, що до моменту укладання договорів з ТОВ «Енержі Сервіс» та встановлення тарифу новому орендарю Котельні, послугу з постачання тепла та гарячої води надаватиме КППВ АТ «Сумське НВО».

Зауважимо, що до урядової ініціативи по зниженню тарифів на тепло вже долучились 20 міст, місто Суми – в числі перших.