0012.jpg

Фінансовий і соціальний стан Сумської міської ОТГ (10 – 17 лютого 2020 року).

Бюджет

Станом на 13 лютого до Загального фонду бюджету Сумської міської ОТГ (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 196 млн грн. (9,8% до плану на рік).

Сума недовиконання пропорційно 1/12 становила 38,2 млн грн. в тому числі за рахунок: податку на доходи фізичних осіб – 28,9 млн грн.; акцизного податку – 8,5 млн грн.; земельного податку та орендної плати – 7,2 млн гривень.

Сума недовиконання за розписом становила 24,6 млн грн. в тому числі за рахунок: податку на доходи фізичних осіб – 13,7 млн грн.; єдиного податку – 4,6 млн грн.; земельного податку та орендної плати – 6,2 млн. гривень.

До Спеціального фонду бюджету Сумської міської ОТГ (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 5,2 млн грн. (4,6% до плану на рік) та на 2,6 млн грн. (або на 33,9%) менше надходжень за відповідний період 2019 року.

Офіційних трансфертів до Загального фонду надійшло 89,8 млн грн., що становить 99,5% до плану на січень-лютий за розписом, до спеціального фонду офіційних трансфертів не надходило.

Плата за землю та комунальне майно

Протягом лютого надійшло: плати від оренди комунального майна – 712,7 тис. грн., що становить 38,5% від планового завдання на місяць; плати за землю – 1267,2 тис. грн., що складає 7,5% від планового завдання на місяць.

Заборгованість із заробітної плати

За оперативною інформацією, протягом  тижня прострочену заборгованість із заробітної плати виплачували чотири підприємства міста (АТ «Сумське НВО»; ДП «Завод обважнених бурильних та ведучих труб»; Філія «Сумська дорожньо-експлуатаційна дільниця»; ПП «Магнат») на загальну суму 4229,1 тис. гривень.

Охорона здоров’я

Протягом тижня в місті з’явились на світ 43 дитини: хлопчиків – 18, дівчаток – 25.

Кількість сумчан, котрі звернулись до лікувальних закладів міста з приводу отримання травм, дещо зменшилась: 353 особи проти 382.

Ушкоджень, отриманих у побуті, – 202, вуличних  травм – 107, дорожньо-транспортних – одна, спортивних – 19, інших – 24.

З початку приписної кампанії у комунальних медичних закладах Сум укладено 221137 декларації про вибір лікаря, що надає первинну медичну допомогу (КНП «ЦПМСД № 1» – 114117, КНП «ЦПМД № 2» – 107020), що становить 83,3% приписного населення міста.

Освіта

Учителі фізичної культури, основ здоров’я, інструктори з фізичного виховання ЗДО взяли участь у науково-практичному семінарі «Використання фітнес-технологій в освітньому процесі» у рамках школи «Педагогіка здоров’я», організованої на базі СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Учні сумських шкіл готувались до ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Температурний режим у закладах освіти відповідав санітарно-гігієнічним вимогам.

Соціальний захист

Проведено в повному обсязі виплату усіх видів державної соціальної допомоги за лютий поточного року 14459 одержувачам на загальну суму 23,3 млн. гривень.

На виконання програми Сумської міської ОТГ «Милосердя» забезпечено виплату щомісячних соціальних гарантій для 78 осіб за лютий на загальну суму 172,4 тис. грн.: виплачено грошову допомогу шести особам, яким виповнилося 100 і більше років та 30 особам з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, яким виповнилося 95 і більше років.

Розпочато виплату одноразової матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії І, та дітям, інвалідність яких пов’язана з наслідками ЧАЕС.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 16 членам сімей загиблих в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів надана матеріальна допомога в розмірі 1 тис. грн. кожному.

На виконання програми Сумської міської ОТГ «Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей» забезпечено щомісячну грошову допомогу за поточний місяць п’яти особам з інвалідністю внаслідок війни І групи з числа захисників України та 27 дітям загиблих (померлих) захисників України. Двадцяти добровольцям з числа захисників України виплачено щомісячну адресну грошову допомогу на отримання транспортних послуг за поточний місяць на суму 11,6 тис. Трьом військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, надано одноразову матеріальну допомогу в розмірі в розмірі 3 тис. гривень.

Комісією з питань, пов’язаних з отриманням житлових субсидій, призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та по прийняттю рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика, підготовлено подання по 129 справам одержувачів житлової субсидії, які претендують на її отримання, не враховуючи загальні вимоги порядку надання субсидії та позитивне рішення щодо надання субсидії 78 заявникам. Також в ході роботи комісії прийнято рішення про призначення державної соціальної допомоги трьом малозабезпеченим сім’ям з урахуванням виняткових обставин, які склалися в родинах, та про надання пільг при оплаті за житлово-комунальні послуги п’яти пільговикам за місцем їх фактичного проживання, а не за місцем реєстрації, в тому числі одному учаснику бойових дій з числа учасників антитерористичної операції.

Для розгляду на засіданні комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам підготовлено пакети документів та подання щодо призначення щомісячної адресної допомоги на проживання та інших видів соціальних допомог 24 внутрішньо переміщеним особам. По всіх справах прийнято позитивне рішення щодо надання відповідних виплат.

Ринок праці

З 7 по 13 лютого в пошуках роботи до міського центру зайнятості звернулись 102 особи.

Чисельність зареєстрованих безробітних, які станом на 14 лютого перебували на обліку, становила 2296 особи, з яких 1942 (85%) отримували допомогу з безробіття.

За сприяння служби зайнятості з початку року працевлаштували 541 особу, з них зареєстрованих безробітних – 245. Під замовлення роботодавців організували професійне навчання для 94 осіб.

На виконання громадських робіт у 2020 році направили 16 осіб: 12 – до КП «Зеленбуд», чотири – до департаменту соціального захисту населення.

Ще п’ять осіб взяли участь у роботах тимчасового характеру, оплата яких здійснюється за кошти роботодавців.

Станом на 14 лютого розірвано 38 трудових договорів між приватними підприємцями та найманими працівниками, укладених до 1 січня 2015 року.

Актуальна база вакансій станом на 14 лютого налічувала 613 одиниць: для робітників – 324, службовців – 232, осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки, – 57. Навантаження на одне вільне робоче місце зареєстрованих безробітних становило чотири особи.