004.jpg

Фінансовий і соціальний стан Сумської міської ОТГ (24 лютого – 2 березня 2020 року).

Бюджет

Станом на 27 лютого до Загального фонду бюджету Сумської міської ОТГ (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 285,0 млн грн. (14,2 % до плану на рік).

Сума недовиконання пропорційно 1/12 становила 32,9 млн грн. в тому числі за рахунок: податку на доходи фізичних осіб – 37,5 млн грн.; акцизного податку – 3,4 млн грн., земельного податку та орендної плати – 8, млн гривень.

Сума недовиконання за розписом становила 23,6 млн грн. в тому числі за рахунок: податку на доходи фізичних осіб – 21,3 млн грн.; земельного податку та орендної плати – 7,4 млн гривень.
До Спеціального фонду бюджету Сумської міської ОТГ (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 8,9 млн грн. (11,1 % до плану на рік) та на 3,9 млн грн. (або на 30,6 %) менше надходжень за відповідний період 2019 року.

Надходження до бюджету розвитку становили 0.2 млн грн., що на 0,1 млн. грн. (або на 17,9 %) менше до планових розрахунків на поточну дату за розписом.
Офіційних трансфертів до Загального фонду надійшло 90 млн грн., що становить 99,7% до плану на січень–лютий за розписом.

Плата за землю та комунальне майно

Протягом лютого надійшло плати від оренди комунального майна – 2128,0 тис. грн., що складає 115 % від планового завдання на місяць; плати за землю – 8477,0 тис. грн., що складає 50,2 % від планового завдання на місяць.

З початку цього року надходження склали від: оренди комунального майна – 3959,8 тис. грн., що складає 107 % від планового завдання на два місяці; плати за землю – 22434,7 тис. грн., що складає 71,2 % від планового завдання на два місяці.

Заборгованість із заробітної плати

Згідно з оперативною інформацією, станом на 27 лютого АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» виплатило 13915,2 тис. грн. заборгованості із заробітної плати.

Також за відповідний період інспекторами управління з питань праці продовжено проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців міста щодо недопущення до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин, необхідності безумовного додержання законодавства про працю та відповідальності, передбаченої за його порушення.

Охорона здоров’я

Протягом тижня в місті з’явилось на світ 50 дітей: хлопчиків – 21, дівчаток – 29.

Кількість сумчан, котрі звернулись до лікувальних закладів міста з приводу отримання травм, дещо збільшилась: 434 особи проти 403.

Ушкоджень, отриманих у побуті, – 242, вуличних – 121, дорожньо-транспортних – дві, спортивних – 24, інших – 44.

Також за минулий тиждень до лікувально-профілактичних закладів м.Суми за медичною допомогою звернулося 20 військовослужбовців (з учасників ООС), з них 15 проліковано амбулаторно, 5 – стаціонарно.

З початку приписної кампанії у комунальних медичних закладах Сум укладено 221744 декларації про вибір лікаря, що надає первинну медичну допомогу (КНП «ЦПМСД № 1» – 114457 КНП «ЦПМД № 2» – 107287), що становить 83,25% приписного населення міста.

Освіта

Заклади освіти міста працювали відповідно до плану роботи.

20 обдарованих учнів – переможці всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів отримали іменні стипендії, призначені розпорядженням міського голови від 26.02.2020 року у розмірі 425 грн. кожна.

На базі ЗОШ №22 організовано змагання з футболу серед учнівської молоді.

З метою опрацювання сучасних методичних підходів до викладання питань економічного змісту в курсі «Громадянська освіта» для вчителів-предметників організовано методичну майстерню «Особливості методики викладання тем економічного змісту в курсу «Громадянська освіта».

На базі Сумського національного аграрного університету 908 учнів 11-х класів закладів освіти міста взяли участь у пробному тестуванні з української мови та літератури.

Протягом тижня учні шкіл брали активу участь у роботі шкіл «Юного олімпійця», готуючись до ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад.

За результатами моніторингу станом на 27 лютого на ГРВІ хворіє 1825 учнів, що складає 6,7% від загальної кількості школярів.

Триває перевірка закладів освіти з питань функціонування системи енергетичного менеджменту.

Температурний режим у закладах освіти відповідає санітарно–гігієнічним вимогам.

Соціальний захист

Виконано перерахунок розміру субсидії з лютого 2020 року по 32519 особовими рахунками в зв’язку зі зменшенням тарифу на газопостачання (з 5,868492 грн/м³ на 5,005032 грн/м³).
Двадцяти внутрішньо переміщеним особам перераховано щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, по додатковим відомостям за лютий 2020 року (28,9 тис. гривень).

На виконання програми Сумської міської ОТГ «Милосердя» двом мешканцям міста, яким виповнилось 100 та 101 рік, з метою вшанування їх з нагоди Дня народження надано матеріальну допомогу в розмірі 5 тис. гривень.

Надано матеріальну допомогу 60 сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах на суму 312,9 тис. грн, у тому числі допомогу отримали 12 сімей захисників України на 98,8 тис. гривень.

Відповідно до програми Сумської міської ОТГ «Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей» двом сім’ям загиблих захисників України надано матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 10 тис. грн кожній.

Двом захисникам України, які отримали захворювання під час участі в АТО, надано одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. гривень.

Для розгляду на засіданні комісії з питань, пов’язаних з отриманням житлових субсидій, призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та по прийняттю рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика, підготовлено подання по 47 справам одержувачів житлової субсидії, які претендують на її отримання не враховуючи загальні вимоги порядку надання субсидії. В результаті роботи комісією прийнято позитивне рішення щодо надання субсидії 38 заявникам.

Також в ході роботи комісії прийнято рішення про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї з урахуванням виняткових обставин, які склалися в родині, та про надання пільг при оплаті за житлово-комунальні послуги одному учаснику бойових дій з числа учасників антитерористичної операції за місцем його фактичного проживання, а не за місцем реєстрації.

На засіданнімкомісії розглянуто подання по 1 228 справам одержувачів житлової субсидії та соціальної допомоги. Всього в ході роботи комісії прийнято рішення про надання житлової субсидії по 1056 заявам представників домогосподарств та по 8 заявам представників малозабезпечених сімей.

Для розгляду на засіданні комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам підготовлено пакети документів та подання щодо призначення щомісячної адресної допомоги на проживання та інших видів соціальних допомог 48 внутрішньо переміщеним особам, по яким комісією прийнято позитивне рішення щодо надання відповідних виплат.

Розпочато роботу з підприємствами, що здійснюють виготовлення засобів реабілітації, щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації.
Укладено 12 договорів на забезпечення осіб з інвалідністю 13 засобами реабілітації на загальну суму 306,8 тис. гривень.

Ринок праці

З 21 по 27 лютого в пошуках роботи до міського центру зайнятості звернулись 126 особи.

Чисельність зареєстрованих безробітних, які станом на 28 лютого перебували на обліку, становила 2340 особа, з яких 1957 (84%) отримували допомогу з безробіття.

За сприяння служби зайнятості з початку року працевлаштували 683 особи, з них зареєстрованих безробітних – 323. Під замовлення роботодавців організували професійне навчання для 114 осіб.

На виконання громадських робіт у 2020 році направили 16 осіб з числа зареєстрованих безробітних: 12 – до КП «Зеленбуд», чотири – до департаменту соціального захисту населення.

Ще п’ять осіб взяли участь у роботах тимчасового характеру, оплата яких здійснюється за кошти роботодавців.

Станом на 28 лютого грудня розірвано 41 трудових договорів між приватними підприємцями та найманими працівниками, укладених до 1 січня 2015 року.

Актуальна база вакансій станом на 28 лютого налічувала 683 одиниці: для робітників – 352, службовців – 272, осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки, – 59. Навантаження на одне вільне робоче місце зареєстрованих безробітних становило три особи.