Надрукувати
Перегляди: 1856

У Сумах відбулась нарада з перевізниками щодо здійснення пасажирських перевезень під час карантину. Говорили про необхідні санітарні норми та штрафні санкції в разі порушення законодавства.

На неухильному дотриманні санітарно-епідеміологічного режиму під час здійснення пасажирських перевезень наголосив заступник міського голови Степан ПАК.

Він нагадав перевізникам про необхідність обробки салонів транспорту дезінфікуючими засобами не менш як двічі на добу та обробку спеціальними препаратами поручнів та сидінь протягом дня. Окрім того, посадовець зауважив, що на кожен транспортний засіб має журнал проведення дезінфекції.

Заступник начальника Сумського відділу поліції Дмитро ЗАРЕМБА акцентував увагу перевізників на дотриманні вимог чинних нормативних документів стосовно умов роботи міського пасажирського транспорту під час карантину. Він нагадав, що 18 березня в громадському транспорті, у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19», розпочалось обмеження кількості пасажирів під час поїздок. Вони передбачають, що одночасно в салоні не можуть перебувати більше 10 пасажирів.

«Закликаємо усіх, і перевізників і пасажирів ставитись до нововведень з порозумінням. Задля убезпечення містян від можливої загрози зараження коронавірусом у автобусах, тролейбусах і маршрутках не повинно бути більше 10 людей, не включаючи водія транспортного засобу», – сказав він, і наголосив, що за порушення умов законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

За дотриманням карантинних заходів слідкуватимуть представники Нацполіції, які наразі проводять масштабну роз'яснювальну роботу серед населення.

За словами старшого інспектора з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Сумській області Ігоря БІЛОВОЛА, представники Нацполіції спочатку проводитимуть профілактичні заходи та попереджатимуть про дотримання вимог законодавства. У випадку неодноразового встановлення порушень до водіїв та керівників підприємств застосовуватимуть відповідні штрафні санкції.  

Присутні на нараді також обговорили можливість внесення змін до схеми руху міського пасажирського транспорту на період карантину.