004.jpg

На виконання доручення очільника міста Олександра ЛИСЕНКА керівники обслуговуючих організацій та ОСББ розробили графіки дезінфекції під'їздів багатоповерхових будинків.

Як повідомляють у департаменті інфраструктури міста, за останні 10 днів продезінфіковано 1908 багатоповерхівок: у період із 20 березня по 22 березня – 334 будинки, з 23 березня по 29 березня – 1097 будинків, 30 березня – 192 та 31 березня – 285 будинків. У деяких будинках дезінфекцію проведено вже декілька разів.

Обслуючі організації проводять обробку житлового фонду спеціальними розчинами («Жавілар-ефект», гідрохлорид натрію, актацид хлор, «Віросан», «Хлорасан» (0,015 %), «Хлорантонін» та «Септохлор-актив»), які безпечні для людей і тварин, але успішно борються зі збудниками грипу, туберкульозу, стафіло- і стрептококів, ротавірусних і коронавірусних інфекцій.

Також, з метою протидії поширенню COVID-19 на території Сумської міської ОТГ, з ініціативи міського голови, депутати виділили кошти в сумі 1,5 млн грн. з бюджету об'єднаної територіальної громади на дезінфекцію зупинок громадського транспорту, тротуарів і дитячих майданчиків.

Очільник Сум Олександр Лисенко говорить: такі заходи мають убезпечити сумчан від інфікування COVID-19, але водночас закликає жителів міста не втрачати пильності, дотримуватись превентивних заходів та без нагальної потреби не залишати домівок.

Графіки дезінфекції під'їздів:

ТОВ «КК «Коменерго»

ТОВ «Побутсервіс»

КП «Сумитеплоенергоцентраль»

ТОВ «ФОРЕКС ПЛЮС»

ПРБП «Рембуд»

ТОВ «КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ «СУМИТЕХНОБУДСЕРВІС»

КП «Сумижилкомсервіс»

ТОВ "Компослуги"