0012.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула питання завершення в Сумах опалювального сезону 2019–2020 років.

На початку засідання начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур ПЕТРОВ повідомив членів комісії, що згідно з інформацією Сумського обласного центру з гідрометеорології в найближчі три дні очікувана середньодобова температура повітря складатиме 4°С вище нуля, а далі дещо підвищиться: 9 квітня – 6°С тепла, а 10 квітня – 8,5°С вище нуля.

Директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА нагадав, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 830 опалювальний період закінчується у разі, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8°С. Разом із тим, у відповідності до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 21 липня 2005 року № 630, рішення про закінчення опалювального сезону приймається виконавчим органом міської ради виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що при особистому спілкуванні керівники теплопостачальних організацій повідомили про велику кількість звернень від споживачів теплової енергії щодо необхідності відключення тепла в житловому секторі міста у зв’язку зі сприятливими погодними умовами.

Своєю чергою в. о начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО висловилась за продовження подачі теплоносія до закладів охорони здоров’я міста, які мають стаціонари та хірургічні відділення.

У підсумку члени комісії вирішили порушити  перед виконавчим комітетом питання про закінчення опалювального сезону для житлового сектору та його соціальних об’єктів на території міста з 8 квітня. Водночас вважають за необхідне продовжити опалювальний сезон у лікувально-профілактичних закладах міста (пологові будинки, дитячі стаціонари, хірургічні відділення де є реанімація, тощо) відповідно до вимог санітарно-температурних норм для вказаних установ з наданням права їх керівникам закінчити опалювальний сезон своїм рішенням (за письмовим зверненням керівника закладу до теплопостачальної організації).

Протокол засідання

 ***

Того ж дня на позачерговому засіданні члени виконавчого комітету підтримали рекомендації комісії та ухвалили відповідне рішення.