0010.jpg

Виконавчий комітет ухвалив рішення «Про роботу міського пасажирського транспорту на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади в умовах карантину».

Цим рішенням встановлюється, що з 11 квітня пасажирський транспорт, який здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади, перевозитиме лише категорії громадян, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року № 255. А це особи, котрі забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл.

У транспорті можна перевозити пасажирів в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Водії та пасажири під час перевезень зобов’язані використовувати засоби особистого індивідуального захисту, зокрема респіратори, захисні маски, в тому числі виготовлені самостійно.

Також пасажири повинні мати при собі службове посвідчення, перепустку або довідку з місця роботи та документ, що посвідчує особу.

Керівники установ, підприємств, організацій та інших суб’єктів господарювання, працівники яких мають право користування громадським транспортом та не мають перепусток чи службових посвідчень, зобов’язані виготовити та видати працівникам довідки з місця роботи визначеного зразка.

Керівникам транспортних підприємств доручено забезпечити дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в транспортних засобах, що здійснюють перевезення пасажирів.

Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення необхідно до 10 квітня створити реєстр усіх підприємств, установ, організацій та суб’єктів господарювання що здійснюють свою діяльність відповідно до напрямків, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року № 255.

Також дозволяється користування міським пасажирським транспортом під час карантину хворим на хронічну ниркову недостатність, які отримують лікування методом гемодіалізу при пред’явленні відповідної довідки.

Перевізники, що здійснюють перевезення пасажирів на території Сумської міської ОТГ, мають проінформувати пасажирів про це рішення виконавчого комітету та про перелік галузей, працівники яких мають право користування громадським транспортом у відповідності до вище згаданої Постанови Кабінету Міністрів України.

Також на цьому засіданні виконавчий комітет вніс зміни до свого рішення від 26 березня 2020 року № 162 про скасування пільгового проїзду у приватному громадському транспорті, зазначивши, що це стосується школярів 1–4 класів (протягом календарного року) та пенсіонерів за віком, а итакож додав 

Зразок довідки