001.jpg

Виконавчий комітет вніс зміни до свого рішення від 8 квітня 2020 року № 192 «Про роботу міського пасажирського транспорту на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади в умовах карантину».

Зокрема, розширено перелік категорій пасажирів, які мають право на проїзд. До вказаних раніше додано:

  • опікунів (піклувальників) над повнолітніми недієздатними особами (обмежено дієздатними) при пред’явленні посвідчення опікуна (піклувальника);
  • осіб, які надають соціальні послуги та осіб, які здійснюють нагляд за особою з інвалідністю І групи або особою, яка досягла 80 років (на підставі довідок про одержання в департаменті соціального захисту населення таких компенсаційних виплат).

Також зміни стосуються видів документів, які повинні мати при собі пасажири. Так, одним із документів, який дає право на проїзд у громадському транспорті у період карантину, є довідка, в якій зазначено прізвище, ім’я та по батькові пасажира, місце його роботи, прізвище керівника (довідка має бути завірена підписом керівника та печаткою органу, який її видав). Раніше це була довідка встановленого зразка.

Для фізичних осіб-підприємців у разі відсутності печатки на зворотній стороні довідки розміщується копія витягу з Єдиного державного реєстру щодо вказаної фізичної особи-підприємця.

Рішення набирає чинності з моменту оприлюднення на Інформаційному порталі Сумської міської ради.