004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів розширену нараду з питань підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

На нараді були присутні представники департаменту інфраструктури міста, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Сумській області, підприємств-надавачів послуг та обслуговуючих організацій. Очільник міста наголосив відповідальним за підготовку міста до осіннього-зимового періоду, на тому, що час летить швидко, тому необхідно вже говорити про перші результати. Водночас Олександр Лисенко закликав не нехтувати якістю виконання робіт, адже це важливий чинник успішного проходження опалювального сезону.

«Настав час перших результатів підготовки міста до зими. Якщо раніше ми визначали види та обсяги робіт, які необхідно провести, то нині я чекаю звітів про проведену роботу. Зараз майже середина літа, тому ми вже повинні мати перші результати, причому не на папері, а в реальності. Водночас, як і завжди, вимагаю якісного виконання робіт, що разом із фахівцями департаменту інфраструктури міста контролюватиму особисто», – сказав Олександр Лисенко.

Керівництво обох теплопостачальних підприємств повідомило, що по закладах освіти та охорони здоров’я все йде чітко за графіком.

Заступник генерального директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ розповіла, що підготовчі роботи виконані підприємством на 52%. Протягом липня триватимуть гідравлічні випробування на магістральних теплових мережах по території обслуговування ТОВ «Сумитеплоенерго», а з 22 липня по 23 серпня – на території обслуговування Дирекції «Котельня Північного промвузла». У рамках виконання своєї Інвестиційної програми тепловики замінюють аварійну ділянку по вул. Ковпака та виконують низку інших заходів. По житловому фонду діють у відповідності до погоджених з управителями планів. Питання, що виникають, вирішуються в робочому порядку.

Разом із тим Надія Покутня  повідомила про відсутність порозуміння у цьому питанні з ОСББ: з 77, які в зоні відповідальності ТОВ «Сумитеплоенерго», лише 18 погодили з тепловиками графіки підготовки до зими. Колегу підтримала і заступник директора Котельні Північного промвузла Ірини РИБАЛЬЧЕНКО. Тож, вирішено було згодом провести відповідну нараду за участі керівництва об’єднань співвласників.

Очільник міста звернув увагу присутніх на вчасне та широке інформування сумчан тепловиками та управителями про проведення гідравлічних випробувань, а також на співпраці надавачів послуг, управителів та обслуговуючих організацій із профільним департаментом. Його директор Олександр ЖУРБА зауважив, що їхні фахівці готові допомагати у вирішенні проблемних питань.