001.jpg

КП «Міськводоканал» встановило шафи керування з плавним пуском та пристроями обробки інформації з датчиків для насосів каналізаційно-насосної станції 1А, яка приймає та перекачує стічні води з вулиць Троїцька, Новомістенська, Привокзальна, Леваневського, Героїв Сумщини, пр-ту Шевченка та прилеглих до них.

Дане переоснащення забезпечить комплексний захист електродвигунів насосного обладнання та можливість приєднання до системи віддаленого контролю та автоматизованого диспетчерського управління, – наголосив головний енергетик підприємства Андрій ОКОПНИЙ. Оскільки одне із пріоритетних завдань комунального підприємства – впровадження автоматизації для ефективнішого управління технологічними процесами та зниження ресурсовитрат.

Окрім того, завдяки подібному технічному оновленню зменшується навантаження на електричні мережі через зниження пускових токів у шість разів. Водночас суттєві зміни стосуються й динамічного перевантаження обладнання під час запусків та зупинок, що у свою чергу допомагає не допустити гідравлічні удари, та збільшує міжремонтний інтервал та надійність роботи обладнання.