006.jpg

Проєкт реалізується в рамках програми «Угода мерів – Демонстраційні проєкти». Головне його завдання – бути показовим і демонструвати кращі практики для інших проектів, які реалізуються на території всієї України.

У нараді, яка відбулася минулого тижня у форматі Skype-конференції, взяли участь начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, представники підрядної організації, фахівець з технічного нагляду, розробник проектної документації, члени команди проєкту, а також ключовий та технічний експерти команди підтримки.

Під час зустрічі ключовий експерт Дмитро ІВАНЕНКО наголосив на тому, що Європейський Союз має особливі вимоги як до виконання робіт на об'єктах, які ним фінансуються, так і до їх технічного нагляду.

Технічний експерт Андрій УДОВИК розповів про важливість взаємної підтримки та взаєморозуміння між усіма учасниками проєкту. Він також відзначив, що будь-які зміни технічних рішень, які можуть потребуватися під від час впровадження проєкту повинні відбуватися відповідно до законодавства України та узгоджуватися з управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства, менеджером проєкту. Якщо такі зміни будуть впливати на енергоефективність, їх необхідно обов'язково узгодити з командою підтримки.

Також окрему увагу було приділено обговоренню важливої складової будівельного процесу – дотриманню правил техніки безпеки. Окрім стандартних вимог щодо забезпечення безпечних умов праці на будівельному майданчику, через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції, підрядник повинен забезпечити будівельників усіма необхідними засобами індивідуального захисту.

Як повідомили у Департаменті фінансів, економіки та інвестицій, високі стандарти Європейського Союзу щодо впровадження демонстраційних проектів вимагають підвищеної уваги з боку технічного нагляду. На виконання вимог грантодавця, передбачене щотижневе звітування про обсяги виконаних робіт від підрядної організації та фахівця з технічного нагляду, які будуть супроводжуватися фотоматеріалами. Проєктом передбачені візити експертів команди підтримки на об’єкт будівництва та проведення на місці моніторингу та контролю дотримання якості та термінів виконання будівельних робіт безпосередньо на місці виконання робіт.