006.jpg

Споживачі природного газу Сумщини можуть передавати дані лічильника за допомогою sms.

 

Відправивши SMS на короткий номер 7104, споживачі відразу отримають автоматичну відповідь-підказку, чи вірним є формат надісланого повідомлення та чи потрапили дані до системи.

Номер 7104 є єдиним номером для всіх споживачів природного газу Сумщини та призначений лише для прийому SMS-повідомлень. Дані передані по SMS відображатимуться в особовому рахунку протягом трьох днів.

У SMS-повідомлені необхідно вказати - номер рахунку та показання лічильника у форматі: ХХХХХХХХХХ ХХХХХ, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр розрахункового рахунку та ХХХХХ – дані лічильника (до п`яти цифр). Вартість SMS – згідно з тарифом мобільного оператора.

Після відправлення повідомлення споживач автоматично отримує відповідь: «Ваші показники прийняті та оброблені. Дякуємо».

Відповідь «Неправильний формат» означає, що дані вказані з помилкою (наприклад, невірно введений особовий номер). У такому випадку необхідно повторити спробу або передати показання в інший спосіб (через Особистий кабінет на сайті 104.ua; зателефонувавши до Контакт-центру за номером (0542) 70-30-04; надіславши повідомлення з зазначенням адреси та номера особового рахунку на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Аби уникнути непорозумінь із нарахуваннями та розбіжностей із реальними даними лічильника, показання потрібно фіксувати станом на 1 число. А передавати дані за попередній місяць споживач повинен самостійно протягом п’яти днів із 1 по 5 число.

Попри те, що 2 та 3 число квітня припадає на вихідні, сумчани можуть подавати показання лічильника у ці дні, адже Контакт-центр (0542) 70-30-04 працює без вихідних із 8:00 до 20:00.

Окрім того, відтепер споживачам не потрібно чекати відповіді оператора для подачі показань. Номер Контакт-центру обладнано системою голосового меню (IVR). Користуючись голосовими підказками автовідповідача споживач може самостійно ввести показання лічильника. Якщо ж стаціонарний телефон споживача не підтримує набору клавішами або є необхідність поспілкуватись з оператором безпосередньо – необхідно прослухати повідомлення повністю та дочекатись відповіді оператора.