Надрукувати
Перегляди: 1596

30 березня депутати міської ради ухвалили Звернення до Міністерства інфраструктури України щодо налагодження залізничного сполучення м. Суми із західними, центральними та південними регіонами країни.

Загальновідомо, зазначають депутати в листі , що транспортна інфраструктура істотно впливає на економіку, від стану та якості роботи транспорту залежить і певною мірою розвиток та благополуччя країни, регіону, міста тощо. Разом із тим у Сумах функціонування транспортного сектору не відповідає реаліям і потребам ринку перевезень. Аналіз руху поїздів по станції Суми показав, що обласний центр знаходиться ніби то «осторонь» від транспортного залізничного забезпечення країни. «Залізничний транспорт є найзручнішим, найбільш безпечним та швидким способом сполучення між адміністративно-територіальними одиницями, а в деяких регіонах – ключовим видом транспорту, а тому припинення та суттєве скорочення напрямків руху неминуче призводить до суспільного невдоволення, погіршення соціально-економічної атмосфери та гальмування розвитку інфраструктури», – наголошується у зверненні.

Найгірша ситуація – по західному та південному напрямках. Так, із західними регіонами місто нині сполучає потяг «Харків-Ужгород» (№ 235), що курсує лише двічі на тиждень.

Отже, враховуючи численні звернення громадян, звернення Спілки підприємців, орендарів та власників Сумської області міська рада просить Міністерство інфраструктури та його очільника Андрія ПИВОВАРСЬКОГО, вжити невідкладних заходів щодо якнайшвидшого вирішення питання налагодження залізничного сполучення Сум із містами західної, центральної та південної України. Зокрема, запровадити щоденне пряме пасажирське залізничне сполучення зі Львовом, Івано-Франківськом, Трускавцем, Ужгородом; із Одесою та Миколаєвом – два рази на тиждень, а у курортний період по парних або непарних числах.

Відновити пряме пасажирське залізничне сполучення потягом № 100 («Мінськ-Запоріжжя») до Новоолексіївки по непарних числах, а у курортний сезон – щоденно.

Замінити сидячі вагони на плацкартні у потязі № 775К («Столичний Експрес»), який відправляється з Сум о 23:57.

Забезпечити додаткове пряме пасажирське залізничне сполучення міста з Харковом (7:00) та у зворотному напрямку (15:00 – 17:00) щоденно.