005.jpg

Департамент інфраструктури міста під час засідання виконавчого комітету прозвітував про хід підготовки житлово-комунального господарства Сум до роботи в осінньо-зимовий період 2020–2021 років.

Начальник управління житлово-комунального господарства Віктор ПАВЛЕНКО повідомив, що, на виконання даного рішення, управителями були розроблені заходи з підготовки житлових будинків до роботи в осінньо-зимовий період, які станом на 16 вересня виконані на 82%.

З травня і по теперішній час проведено 10 засідань комісії за участю представників теплопостачальних підприємств та управителів житлових будинків. Крім того, департаментом інфраструктури міста було направлено 17 листів та приписів з вимогою в ході підготовки до опалювального сезону витримувати графіки проведення гідравлічних випробувань, графіки промивки бойлерів, усунення проблемних питань, пред’явлення теплопунктів та підписання актів готовності. Також, представники департаменту в літній період вибірково проводили перевірка підготовки будинків до опалювального сезону з складанням актів перевірки та при необхідності надавались приписи (всього 25 актів).

На даний час житлово-експлуатаційні підприємства проводить активно гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків та підписання актів готовності до опалювального періоду 2020–2021 років, які планується завершити до 25 вересня 2020 року, у відповідно до Правил підготовки теплових господарств до опалювального сезону.

Станом на 17 вересня з 895 житлових будинків з централізованим опаленням, управителі яких призначені конкурсом, у 827 системи опалення заповнені теплоносієм та проведені гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем опалення, що становить 92,4%. Пред’явлено до огляду теплопостачальним підприємствам 724 житлових будинків, акти готовності до опалювального сезону підписані по 496, що становить 55,4%.

Найвищий відсоток підписаних актів готовності у КП «Сумижилкомсервіс» та КП «Сумитеплоенергоцентраль»: 78,4%, та 70,4% відповідно. На неналежному рівні проводиться робота зі здачі житлових будинків та підписання актів у ТОВ КК «ДомКомСуми» та ТОВ КК «Сумитехнобудсервіс»: 34% та 44% відповідно.

По 105 житлових будинках із централізованим опаленням, співвласники яких обрали управителя самостійно, гідравлічні випробування проведено в 99, що становить 95,2%. Пред’явлено до огляду теплопостачальним підприємствам 70 будинків, акти готовності підписані по 37, що становить 35%. Найкраща ситуація в ТОВ «ЖитлоСервісІнвест»: із 20 житлових будинків підписано 17 актів, ПП «Наш дім»: із 12 житлових будинків акти підписані по 10 будинках, ТОВ «Компослуги»: з восьми будинків підписано по шести.

Житлові підприємства відремонтували 1614 м2 покрівлі (117% від запланованого), замінили 5258 м.п внутрішньобудинкових мереж (94,8% від запланованого),відремонтували 4105 м.п теплоізоляції мереж (84,7% від запланованого), 947 теплопунктів (94,4% від запланованого), відремонтували та прочистили 22 швидкісних водопідігрівачів із 44 запланованих (50%).

Також, для зменшення теплових витрат у будинках, житловими підприємствами проведені роботи по ремонту стиків стінових панелей 3243 м.п (115% від запланованого), скління вікон на сходових клітинах 115 м(48% від запланованого), дрібному ремонту вхідних дверей 38 одиниць (90,4% від запланованого), заготівля піску 168 м3 (76,4% від запланованого), ремонт оголовків димових та вентиляційних каналів 37 штук (40% від запланованого). Наразі відповідна робота продовжується.

Житловими підприємствами заплановані ремонтні роботи виконано на 82%.

Виконання запланованих заходів та підписання актів готовності житлових будинків до опалювального періоду 2020–2021 років з теплопостачальними організаціями знаходяться на особистому контролі у керівників управителів. Відповідальність за невиконання лежить особисто на керівниках підприємств.
Щодо відновлення гарячого водопостачання в зоні обслуговування Дирекції «Котельня північного промвузла», це станеться, ймовірно, з включенням опалення. Принаймні, зазначив Віктор Павленко, тепловики в цьому запевняють.

Готують до роботи в осінньо-зимовий період і комунальні підприємства міста. На виконання запланованих заходів спрямовуються кошти з бюджету Сумської міської територіальної громади та підприємств. Загальний відсоток підготовки становить від 22% (КП «Міськсвітло») до 75% (КП «Міськводоканал»).