0012.jpg

КП «Шляхрембуд», задля безпеки та комфорту громадян, а також зменшення аварійності на дорогах міста, постійно вдосконалює роботу світлофорних об’єктів.

Наразі їх в обласному центрі 64 і всі справно працюють.

Майже всі світлофори в Сумах мають сучасне обладнання. Залишилось лише чотири об’єкти, які ще мають застарілий тип контролерів і потребують модернізації. Найближчим часом КП «Шляхрембуд» планує переобладнати й їх.

Останній світлофорний об’єкт, який модернізувало підприємство, – на перехресті вул. Харківська і вул. С. Табали. Також у вересні з’явився новий світлофорний об’єкт на перехресті пр-ту Шевченка та вул. Новомістенська.

Задля посилення безпеки на нерегульованих пішохідних переходах, КП «Шляхрембуд» придбало та встановило по місту 10 світлодіодних знаків «Пішоходний перехід». Такі дорожні знаки з підсвіткою допомагають поліпшити видимість у вечірній та нічний час, їх добре помітно незалежно від погодних умов, з різних кутів зору і на максимальній дистанції (на відміну від стандартного світло відбиваючого знака, який видно тільки при попаданні світла фар автомобілів).

Наразі такі знаки встановлені на вул. І. Харитоненка, вул. Роменська, пр-т Шевченка, вул. Прокоф’єва, вул. 20 років Перемоги. Робота в цьому напрямку продовжується.

Окрім того, КП «Шляхрембуд» працює над впровадженням автоматизованої системи управління (АСУ) дорожнім рухом на вулицях Сум. Наразі системою повністю охоплені вул. Харківська, вул. Іллінська, вул. В. Чорновола та вул. Роменська. До того ж на вул. Харківська (від вул. Лінійна до вул. Героїв Сумщині) зараз діє так звана «зелена хвиля» – це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, що дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, зупиняючись на кожному світлофорі.