004.jpg

Депутати міської ради ухвалили рішення про передачу в оперативне управління комунальній установі Сумській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 12 ім. Б. Берестовського майна комунальної власності територіальної громади міста Суми.

Відповідний проект рішення підтримали 32 обранці.

«Цим рішенням ми покладемо край інсинуаціям навколо закриття того чи іншого навчального закладу. Школа та гімназія співіснуватимуть як і раніше », – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

На початку тижня, повідомив очільник Сум, він особисто, а також секретар міської ради, голови депутатських фракцій , громадських організацій побували на місці, поспілкувались із представниками обох навчальних закладів, і дійшли висновку, що необхідно надати можливість школі № 12 отримувати кошти з міського бюджету на капітальні ремонти й проводити їх.

Згідно з рішенням міської ради навчальному закладу передали в оперативне управління нежитлові приміщення, розташовані на третьому та четвертому поверхах будівлі на вул. Засумській, 3 (загальною площею 747 м2 та 745,1 м2 відповідно), приміщення спортивної зали (97,1 м2), майстерні (73,4 м2) – з уточненням площ у комунальному підприємстві «Сумське міське бюро технічної інвентаризації».

Керівництво школи № 12 має прийняти це майно в оперативне управління, а гімназії 1 – зняти його з балансу.