Надрукувати
Перегляди: 853

Працівники КП «Шляхрембуд», КП «Паркінг» та КП «Зеленбуд» ліквідовують наслідки снігопаду та ожеледиці.

За інформацією директора КП «Шляхрембуд» Олександра ВЕГЕРИ, станом на 12:00 шляховики використали 360 м3 протиожеледної суміші (360 т солі та 380 т гранвідсіву).

Після обробки піщано-сольовою сумішшю для розм’якшення снігових мас та запобігання утворенню накату, на автошляхи вийшли 78 одиниць спеціалізованої техніки серед яких дорожні комбіновані машини (МДК, ЕД-403, ПР-130), самоскиди МАЗ, які переобладнуються в дорожні комбіновані машини МДКЗ, трактори з відвалом (Т-150), снігоочисна техніка (ПМ-130), тракторні щітки (КО-707, BELARUS), снігонавантажувачі, автогрейдери, фронтальні навантажувачі (ТО-30, ТО-18, JCB) та самоскиди (ЗІЛ, Краз, Камаз).

До роботи залучені 60 працівників цього комунального підприємства.

Очисткою 307 зупинок громадського транспорту, які перебувають на утриманні КП «Паркінг», протягом дня займались 18 працівників, повідомив директор КП «Паркінг» Олег СЛАВГОРОДСЬКИЙ.

На закріплених територіях, у тому числі скверах і парках, лад наводило КП «Зеленбуд».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що в питанні очищення обласного центра від снігу комунальні служби мають діяти злагоджено та оперативно, адже йдеться про безперебійну життєдіяльність Сум.

«Коли настала справжня зима ми маємо працювати згуртовано, – чисті вулиці, дороги, автобусні зупинки та сквери – це не тільки питання комфорту і оперативності роботи, а в першу чергу безпека кожного з нас. Також закликаю власників авто не залишати свої машини на узбіччі доріг, аби не заважати оперативній роботі снігоприбиральної техніки», – підкреслив Олександр Лисенко.

Вся спецтехніка КП «Шляхрембуд» працюватиме безперевно в цілодобовому режимі до припинення опадів та повного розчищення доріг та тротуарів від снігу, у відповідності до договору з департаментом інфраструктури міста.