Надрукувати
Перегляди: 3400

Виконавчий комітет ухвалив рішення «Про встановлення тарифів на транспортні послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі».

Розгляд даного питання ініціювали приватні перевізники, які подали відповідні розрахунки. Голова громадської організації «Сумська спілка автоперевізників пасажирів» Олександр ЗАПОРОЖЕЦЬ зазначив, що ухвалений три роки тому тариф не відповідав реаліям, адже відбулось зростання розміру складових. Проблеми загострились після підвищення урядом мінімальної заробітної плати та  введення жорстких обмежень у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції. Тож, у сфері пасажирських перевезень склалась кризова ситуація і вже найближчого тижня могла відбутись повна зупинка транспорту.

Аби не допустити транспортного колапсу, виконавчий комітет вимушений був встановити новий тариф. Згідно з ухваленим сьогодні рішенням, вартість проїзду в приватному громадському транспорті становитиме 7 грн. (с. Піщане – 8 грн.), для школярів  1–4 (протягом календарного року) – 2 гривні. 

Рішення набуває чинності з моменту оприлюднення. Олександр Лисенко наголосив на тому, що, не зважаючи на підвищення тарифу в приватному транспорті, ціна на перевезення у комунальному – не зміниться і залишаться діючими всі пільги, зокрема безплатний проїзд для пенсіонерів та половина вартості для учнів 1–11 класів.

Також очільник міста повідомив, що в поточному році змінюватимуть схему руху громадського транспорту та запросив представників громади долучитись до обговорення цього питання.

***

Як повідомив начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, досягнуто домовленість із перевізниками про те, що в найближчі два дні, суботу та неділю, здійснюватиметься інформування пасажирів про подорожчання, а новий тариф почне діяти з понеділка, 1 лютого.