006.jpg

Під час апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на важливості роботи, пов’язаної з будівництвом у місті закладів освіти. 

«Ми провели уже дві спільні наради з підприємством «Сумбуд» щодо ситуації по будівництву садочка. Це великий садочок, великий проєкт. Він, здається, на 420 місць, розташовуватиметься на вулиці Харківській. Ваше завдання надати інформацію: це потрібно чи сьогодні, чи через рік, чи через два. Дивіться плани забудови даного мікрорайону, дивіться кількість звернень, я думаю, ця інформація у вас є. Також опрацюйте інформацію щодо заповнюваності садочків, які розміщені поруч, щоб ми швидше опрацьовували дане питання, бо воно також залежить від рішення депутатів», – звернувся міський голова до керівників управління капітального будівництва та управління освіти і науки щодо координації дій за цим проєктом.

Як було зазначено міським головою, шлях будівництва непростий, адже з 1 січня 2021 року на рівні держави скасована фінансова(пайова) участь забудовників у розвитку інфраструктури населених пунктів.Також він наголосив на тому, що необхідно опрацювати по всьому місту потребу в школах.

«У 12-му мікрорайоні є потреба в школі. По інших мікрорайонах також потрібно сформувати такі потреби. Наступні п’ять років потрібно спланувати таким чином, щоб знати, де і в який час ми починаємо будівництво. У цьому році наше завдання завершити будівництво садочка в 12-ому мікрорайоні. І по Харківській необхідно розпочинати – якщо ви скажете чітке «так», це потрібно, то ми будемо шукати можливості, давати інформацію депутатам та ухвалювати відповідне рішення», – підсумував міський голова Олександр Лисенко.