006.jpg

Під час апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення директору КП «Електроавтотранс» у зв’язку з виходом із ладу ТП № 1 опрацювати питання запуску на час її ремонту модульної тягової підстанції.

«Що стосується нашої 1-ої підстанції. Зрозуміло, що в 2013 році вона була підтоплена і стояла у воді деякий час, ще раніше вона потребувала ремонту, їй більше 50 років – потрібен саме капітальний ремонт. Але, на жаль, не тільки ця станція потребує відновлення, яке коштує більше 50 млн грн. Тому ви повинні, по-перше, знайти шляхи та визначитися з потужностями, які необхідні, щоб ця лінія працювала в черговому режимі. Ви (КП «Електроавтотранс» – ред.) мені сказали про два модулі. Їх треба зробити пересувними – мобільну підстанцію, щоб при виникненні таких аварійних моментів, ми могли проводити ремонти на інших станціях. Загалом у нас їх шість, які все одно треба буде ремонтувати. У нас буде можливість це робити безперебійно, коли буде модульна пересувна станція. Ремонт 1-ої підстанції – це другий крок. Тому зараз доручення тільки про модульну станцію. За попередніми підрахунками це буде втричі дешевше», – повідомив керманич громади під час апаратної наради.

Очільник міста зазначив, що чекає остаточних пропозицій від КП «Електроавтотранс», а вже потім він звертатиметься до постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики та до департаменту фінансів, економіки та інвестицій щодо фінансування цього проєкту. Олександр Лисенко зауважив, що до кінця року ініціативу з двох кроків має бути реалізовано.

«Я даю вам на це чотири місяці. Це з урахуванням тендеру, виконання робіт, виділення коштів, сесії, виконкому – і через чотири місяці вона у нас є», – наголосив керівник обласного центру.

Як повідомив директор комунального підприємства «Електроавтотранс» Андрій НОВИК, розрахунки уже зроблені, а консультації з даного питання пройдуть до середи. У четвер інформацію для опрацювання буде надано міському голові.