Надрукувати
Перегляди: 654

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив керівникам департаменту інфраструктури міста, КП «Шляхрембуд» і управління капітального будівництва та дорожнього господарства ефективно підготуватися до ремонту доріг і прибудинкових територій.

«Ми з вами тиждень тому опрацьовували план робіт. Я хотів, щоб ви звернули увагу: ми завершуємо перемовини щодо отримання пропозицій по виділенню коштів із дорожнього фонду на міські дороги. Ми очікували 70 млн, говорять, що буде 50 млн. Будемо продовжувати перемовини і завтра, щоб все ж таки залишилося 70 млн – це кошти на ремонт проспекту Лушпи. Але ви бачите сьогодні й інші дороги, які знаходяться у такому стані, що потребують ремонту, наприклад, Прокоф’єва. Тому, Олександре Олексійовичу (Олександр ВЕГЕРА – директор КП «Шляхрембуд» – ред.), ми з вами казали про капітальний, про поточний ремонти. Але ми повинні доповнити ще середньо-поточним ремонтом деякі ділянки доріг додатково. Будемо з вами думати про додаткові фінанси у цьому питанні. Звертаю вашу увагу на другу половину вулиці Нижньосироватська – в минулому році ми зробили частину, необхідно завершити невелику ділянку, яка залишилась. Зараз вона в такому стані, що не можна проїхати», – сказав керівник Сумської міської територіальної громади.

Також очільник міста дав доручення директору департаменту інфраструктури міста Олександру ЖУРБІ щодо опрацювання питання організації руху по вул. Доватора.

«І ще одне доручення – це рух по вулиці Доватора. Звичайно, це більше стосується Патрульної поліції і організації руху, але там двосторонній рух, де їздять великі вантажівки, лісовози. Там дуже складна ситуація, декілька разів порушували це питання – прошу опрацювати можливість організації одностороннього руху», – сказав керманич обласного центру.

Він додав, що це питання обов’язково має бути узгоджене з Патрульною поліцією, щоб рух було організовано в усьому мікрорайоні. Саме тому необхідно опрацювати питання в’їзду і виїзду з мікрорайону.

Керівник міста зупинився на питанні ремонту прибудинкових територій, наголосивши начальнику управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталію ШИЛОВУ на тому, що при плануванні робіт необхідно врахувати об’єкти, де активні мешканці зверталися до міського голови, міської ради, до депутатів, адже це свідчить про те, що це питання є актуальним для мешканців.

«Ми з вами продовжуємо цю роботу. Сьогодні до мене зверталися люди, яким при формуванні бюджету ми пояснювали, що вони зможуть побачити об’єкти, які їх цікавлять, при прийнятті бюджету. Згідно зі змінами до Бюджетного кодексу України, перше уточнення бюджету буде по першому півріччю. Тому перші об’єкти люди мають побачити протягом січня–лютого. От у лютому, 24-го, у нас сесія, тому на ній повинна бути перша частина тих об’єктів, по яких ви розпочнете роботу. Друга частина – ми вже потім з вами будемо опрацьовувати», – зауважив голова Сумської міської тергромади.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій Шилов доповів, що перелік об’єктів, де планується проведення ремонту, буде виноситися на сесію міської ради. У квітні планується початок робіт.